Armijai biudžetininkų – geros žinios dėl atlyginimų | Diena.lt

ARMIJAI BIUDŽETININKŲ – GEROS ŽINIOS DĖL ATLYGINIMŲ

Nuo 2018 metų sausio iki 400 eurų žadant padidinti minimalią mėnesio algą (MMA), Seimas padidino ir minimaliuosius pareiginės algos koeficientus kvalifikuotiems biudžetinių įstaigų darbuotojams.

Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo pataisas: už balsavo 82 Seimo nariai, o susilaikė 6 parlamentarai.

Nuo kitų metų MMA sudarys 400 eurų (20 eurų daugiau nei dabar), tad pakeitimu siekiama, kad pareiginės algos pastoviosios dalies dydžiai nebūtų mažesni už nustatytą MMA.

Konservatorius Jurgis Razma priekaištavo, kad neužteko politinės valios ir ryžto pakelti algas daugiau.

„Gaila kad nebuvo politinės valios ir ryžto rimčiau paspręsti tai. Tai geriau negu nieko, bet vis dėlto, manau, kad komitetas galėjo ieškoti galimybių šiek tiek daugiau padidinti tuos mažuosius biudžetinių darbuotojų atlyginimų koeficientus“, – teigė J. Razma.

Parlamentaras taip pat teigė, kad pataisos nemažina atotrūkio tarp vadovų ir paprastų darbuotojų. Pasak jo, po koeficientų padidinimo, kai kurių darbuotojų algos didės 15 eurų, o vadovų – ir 100 eurų.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovas Algirdas Sysas priminė, kad svarstant pareiginės algos koeficientus buvo atsižvelgta į tai, kad komitetas siūlo labiau nei siūlė Vyriausybė padidinti biudžetininkų pareiginės algos bazinį dydį – iki 137 eurų, o ne 132 eurų. Dabar jis siekia 130,5 euro.

Pasak A. Syso, nustatant koeficientus, taip pat siekta, kad bent 20 proc. kvalifikuotų darbuotojų darbo užmokestis skirtųsi nuo nekvalifikuotų, tai yra tų, kurie gauna minimalų mėnesinį atlyginimą.

„Manau, kad seniai brendo reikalas šiek tiek sumažinti žirkles, kurios yra tarp darbuotojų, dirbančių valstybės ir savivaldybės įstaigose“, - kalbėjo A. Sysas.

Jis priminė, kad po bazinio dydžio pakėlimo iki 137 eurų, iš biudžeto darbo užmokestį gaunantys darbuotojai, kurių yra maždaug 300 tūkst., po devynerių metų algų nekėlimo pajustų darbo užmokesčio didėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

7 eurai

Pirmiausiai atstatykite į 2008 m.lygį, o po to padidinkite tiek, kiek padidėjo maisto kainos, paslaugų kainos ir t.t. - ar Jūs sysai, razmos, karbauskiai, skverneliai to nesuvokiate??? ATSTATYKITE tai, kas buvo, o paskui girkitės, kad padidinote nusususiais 7 eurais...

p

RAZMA, ar suvoki?---kad KONSERVATORIAI pensijas ir atlyginimus -- neteisėtai MAŽINO, ------taigi užsidėk KAUKĘ,kad žmonės tavęs nepažintų--pareikšti "PADĖKĄ" už konservatorių padarytą ŽALĄ GYVENTOJAMS---bloginant IŠGYVENIMĄ

faktas

2008 m. bazinis algos dydis buvo 490 Lt (141,91 Eur), dėl kubiliaus krizės jis buvo sumažintas iki 450 Lt (130,33 Eur). Krizė pasibaigė senių seniausiai, ekonomika vis auga ir auga, valstybės tarnautojų sumažinta, pagal Konstituciją pasibaigus ekonomikos krizei atlyginimų sumažinimas PRIVALO būti atstatytas į buvusį lygį. Po dešimtmečio, kai kainos jau išaugę nepalyginamai, atlyginimų sumažinimas net neatstatomas į 2008 m. lygį, bet tai jau vadinama atlyginimų didinimu. Iš tokios valstybės, kurioje niekinama Konstitucija ir nuolat atvirai meluojama, ir tapo "išsibėgiojančia".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS