B. Matelis: LRT tyrimo komisijoje mums nebeliko vietos | Diena.lt

B. MATELIS: LRT TYRIMO KOMISIJOJE MUMS NEBELIKO VIETOS

Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis apgailestauja, kad šios parlamentinės grupės atstovas nebuvo įtrauktas į LRT veiklą tiriančios komisijos sudėtį.

„Esame vieninteliai, kurie negavome vietos šioje komisijoje. (....) Manau, kad esame nepatogūs ir mūsų nenorėjo šioje komisijoje“, - penktadienį spaudos konferencijoje Seime sakė B. Matelis.

Jo teigimu, pirminiame etape Mišri Seimo narių grupė buvo paprašyta pasiūlyti savo kandidatą į komisiją, tačiau vėliau buvo pranešta, kad vietos nebeliko.

„Mišri Seimo narių grupė buvo nusprendusi mane deleguoti į šią komisiją, nes esu baigęs žurnalistiką, taip pat verslo vadybos magistro studijas. Mano kompetencija niekam nekėlė abejonių, tačiau prieš balsavimą buvau informuotas, kad mūsų grupei vietos komisijoje nebeliko“, - sakė B. Matelis.

Mano kompetencija niekam nekėlė abejonių, tačiau prieš balsavimą buvau informuotas, kad mūsų grupei vietos komisijoje nebeliko.

Jis įtaria, kad laikinosios komisijos narių sąraše jo nebeliko po derinimo su valdančiųjų atstovais ir esą tai padaryta jų nurodymu.

Dėl to, kad Mišrios Seimo narių grupės atstovo nėra komisijoje, penktadienį spaudos konferencijoje pasipiktino ir šios grupės seniūno pavaduotoja Aušra Maldeikienė.

LRT veiklą tirianti komisija yra sudaryta iš penkių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių, trijų konservatorių. Į komisiją įeina po vieną politiką iš „Tvarkos ir teisingumo“, Socialdemokratų darbo (LSDD) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijų, primena ELTA.

Komisijoje dirba: „valstiečiai“ Arvydas Nekrošius (komisijos pirmininkas), Agnė Širinskienė, Kęstutis Mažeika, Dainius Gaižauskas, Virgilijus Poderys, konservatoriai Agnė Bilotaitė, Andrius Navickas, Žygimantas Pavilionis, „tvarkietis“ Rimas Andrikis (komisijos pirmininko pavaduotojas), Socialdemokratų darbo frakcijos narys - Petras Čimbaras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narė - Vanda Kravčionok.

Dalyvauti komisijos darbe atsisakė opozicijoje esančios Liberalų sąjūdžio ir Socialdemokratų partijos frakcijos.

Seimas pavedė komisijai iki šių metų birželio 1 d. atlikti tyrimą ir pateikti išvadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

mateli

Kildišienės paltuko klausimus gal ir išmanai bet į tokias sritis taves tikrai negalima leisti

Šiti ponai yra

atvirai priešiški karbauskiniams todėl labai gerai padaryta ka ju neprileido.Jie vien dėl to ka nekenčia kolxozniku dirbtu skydinės kolektyvui tep ka skambėtu.Išmokite pamiršti asmeniškumus ir tik paskui pretenduokite į tokius rimtus Valstybinius darinius

faktas

Perbėgėlį reikia išvis šalinti iš seimo, nes jis prarado pasitikėjimą rinkėjų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS