A. Bilotaitė: teisingumo ministrės komandos nariai neturėtų jaustis nebaudžiami | Diena.lt

A. BILOTAITĖ: TEISINGUMO MINISTRĖS KOMANDOS NARIAI NETURĖTŲ JAUSTIS NEBAUDŽIAMI

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė teigia, kad nustačius, jog neteisėta veika Teisingumo ministerijoje buvo vykdoma viceministro rankomis, teisingumo ministrės Mildos Vainiutės komandos nariai neturėtų jaustis saugūs.

A. Bilotaitė ketvirtadienį kreipėsi į ministrę, reikalaudama atlikti išsamų patikrinimą ir išsiaiškinti, ar viceministras Raimondas Bakšys darė spaudimą Centralizuoto vidaus audito skyriaus darbuotojams ir stengėsi stabdyti kreipimąsi į teisėsaugos pareigūnus dėl Pravieniškių pataisos namuose aptiktų įstatymų pažeidimų.

Teiginiai, kad Teismų departamento darbuotoja Rasa Kazėnienė patiria įvairaus pobūdžio spaudimą ar net grasinimus, dėl savo ryžto atvirai papasakoti, kas dedasi Kalėjimų departamentui pavaldžiuose Pravieniškių pataisos namuose, kelia labai rimtų abejonių dėl pačios Teisingumo ministerijos vadovybės veiklos skaidrumo.

„Suprantama, kad pačiai ministrei krenta labai rimta dėmė dėl jos gebėjimo toliau eiti pareigas, juo labiau kad ją delegavusi partija ragina kuo greičiau trauktis iš pareigų. Tačiau ne mažiau svarbu, kad ministrės komandos nariai nesijaustų nebaudžiami, jei bus nustatyta, kad neteisėta veika vis dėlto ministerijoje buvo vykdoma viceministro rankomis“, - pabrėžė A. Bilotaitė.

Trečiadienį premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas ir Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė R. Kazėnienė išsakė kritikos teisingumo viceministrui R. Bakšiui dėl, pasak jų, vilkinamo atliekant auditą Kalėjimo departamente.

Po pareikštų kaltinimų netruko pasisakyti Prezidentė. Dalia Grybauskaitė teigė: „Akivaizdu, kad ministrė nekontroliuoja padėties ministerijoje ir negeba sklandžiai organizuoti darbo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

cha prabudo Bilotaite is konservuotos gaujos

tauta jau 29 metus kalba ,reikalauja ,praso ,kad jusu [konservatdegeneratu ir lyberastu] gaujos sukurrpta buvusiu KGBesniku elito sutve nusedus teisingumo ministerijoj, teismulse, prokuraturoj ,advokaturoj ,butu teisiami kaip ir eiliniailietuvos pilieciai , butu taip pat PAKALTINAMI , IR BE JOKIU SENATIES TERMINU.....

...

Ei, gydytojai, Agnytė į dievą įsijautė, viskas TIK pagal ją turi būt!

nepersistenkime

toks ispudis, kad reikia visur atleisti ir visus. jei zmones, kurie turi aukstas kompetencijas ir gebejimus vadovauti, prades bijoti, dar nepradejus dirbti, jog atleisti bus, tAI labai blogai. ne tiek jau daug lietuvoje geru administratoriu ir specialistu. pvz-atleiskite pagrindinius kardiochirurgus del atlygio emimo is pacientu ar priekabiavimo del lyties kokiai nors seseliai (pavadino darbe BOBA) ir kas operuos, gal seseles ir traktoristai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS