Buvęs kultūros ministras Š. Birutis paliko Darbo partiją | Diena.lt

BUVĘS KULTŪROS MINISTRAS Š. BIRUTIS PALIKO DARBO PARTIJĄ

Buvęs kultūros ministras ir buvęs Seimo narys Šarūnas Birutis paliko Darbo partiją.

„Kažkokių priežasčių ir neįvardinčiau. Tiesiog gyvenime supratau, kad bent jau šiuo metu turiu kitus prioritetus, tai reiškia – užsiimti kita veikla ir skirt laiko kitiems dalykams. Būti pasyviu nariu tikrai nenorėjau“, – pirmadienį BNS sakė Š. Birutis.

Oficialiai paskutinė Š. Biručio narystės partijoje diena buvo gruodžio 31-oji.

Pastaruoju metu šioje partijoje jis ėjo pirmininko Viktoro Uspaskicho pavaduotojo pareigas.

Darbo partijoje Š. Birutis praleido 15 metų, per juos buvo išrinktas į Europos Parlamentą, taip pat dirbo kultūros ministru, buvo išrinktas į Seimą.

Š. Birutis teigia, kad jokių vidinių konfliktų partijos viduje nebuvo, palikti partiją – „asmeninis sprendimas“. Tą patvirtino ir partijos pirmininkas V. Uspaskichas, teigęs, kad jokia „juoda katė“ tarp jų neprabėgo.

„Nieko nenutiko, partijoje visi nariai svarbūs. Kiekvienas partijos narys man labai svarbus. Tai šiuo atveju nieko nenutiko, padėkojau jam už buvimą kartu, pakviečiau į suvažiavimą, kad atvažiuotų atsiimti padėką ir tiek“, – BNS sakė V. Uspaskichas.

„Man labai gaila, kai žmonės išeina, bet, matyt, uždaviniai, tikslai kiti. Aš irgi buvau pasitraukęs, bet partija pakvietė atgal ir ką daryt?“ – pridūrė jis.

Š. Birutis teigia nesiruošiantis dalyvauti jokiuose rinkimuose šiemet ir iš politinės veiklos pasitraukiantis mažiausiai pusmečiui ar metams.

„Taip, buvau pirmininko pavaduotojas ir turbūt seniausias partijos narys – nuo pat jos įkūrimo pradžios 2003 metų pavasarį (...) Kol kas aš nieko neplanuoju, nes jokiuose rinkimuose nežadėjau dalyvauti, bet laikas parodys. Manau, kad kokius pusę metų, metus jokioje politinėje veikloje nedalyvausiu“, – teigė Š. Birutis.

Jis tikino, kad šiuo metu jam veiklos pakanka – užsiima labdaringa ir konsultacine veikla, taip pat dalyvauja nevyriausybinių organizacijų veikloje. 

Š. Birutis nuo 2017 metų laikinai vadovavo Darbo partijai iki praėjusių metų balandį vykusio partijos suvažiavimo, kai partijos pirmininku išrinktas V. Uspaskichas. Į šį postą kandidatavo ir Š. Birutis, tačiau prašymą atsiėmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Laivas

skęsta, žiurkės bėga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS