D. Grybauskaitė Niujorke kvies pasaulį keisti Jungtines Tautas | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ NIUJORKE KVIES PASAULĮ KEISTI JUNGTINES TAUTAS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyksta į Niujorką dalyvauti Jungtinių Tautų (JT) Generalinės asamblėjos renginiuose.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovė sakys kalbą JT Generalinės Asamblėjos sesijoje, vadovaus pasaulio moterų lyderių diskusijai „Ekonominis augimas per moterų įgalinimą“, susitiks su JAV senatoriaus Johno McCaino (Džono Makeino) našle Cindi (Sindi) ir perduos jai senatoriui skirtą Lietuvos valstybinį apdovanojimą.

Pagrindinė šiųmetinių debatų tema – globali lyderystė ir įsipareigojimai „taikioms, teisingoms ir tvarioms visuomenėms“, čia ketina pasisakyti 108 pasaulio valstybių ir 46 vyriausybių vadovai.

Pasak prezidentės, pasaulyje kylant karinei agresijai, globaliai prekybinei įtampai, neslopstant ginkluotiems konfliktams, daugiašalė diplomatija išgyvena krizę.

Savo kalboje ji žada atkreipti dėmesį į būtinybę stiprinti Jungtines Tautas ir kitas valstybių sukurtas tarptautines organizacijas, akcentuos kiekvienos valstybės pareigą prisiimti atsakomybę už tarptautinės teisės išsaugojimą ir pasaulio ateitį.

Diskusijoje apie moterų vaidmenį dalyvaus JT Generalinis sekretorius, Kroatijos, Estijos, Maltos prezidentės, Norvegijos ir Bangladešo ministrės pirmininkės.

Visame pasaulyje vidutiniškai moterys gauna beveik ketvirtadaliu mažesnį atlygį nei vyrai. Kaip nurodo Prezidentūra, paskaičiuota, kad jei visose šalyse būtų panaikinti diskriminaciniai, dėl lyčių skirtumo kylantys barjerai, pasaulio ekonomiką iki 2025 metų papildytų 28 trilijonai dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o kam Keist tas jungtines tautas???

gal todel kad jau amerikono niekas pradejo nesiklausyt , ar ,kad JT atlaisvintu amerikonams rankas banditaut pasauly ,uzpuldinet visas salis kurias tik panores , kaip kad tai padare pries JT valia uzpuldami sirija ,jugoslavija, iraka, libija ???

...

Nieko sau kokią karjerą Dalytė sau ėmė planuot! ;D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS