D. Grybauskaitė: žiniasklaidos ribojimas kelia pavojų šalių nacionaliniam saugumui | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: ŽINIASKLAIDOS RIBOJIMAS KELIA PAVOJŲ ŠALIŲ NACIONALINIAM SAUGUMUI

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad hibridinio karo sąlygomis profesionali ir objektyvi žiniasklaida yra viena svarbiausių gynybos linijų prieš melą, propagandą, neapykantos kurstymą.

Todėl bet kokie mėginimai riboti žiniasklaidos laisvę kelia pavojų ne tik demokratijai, bet ir šalių nacionaliniam saugumui.

Šalies prezidentė penktadienį susitiko su pasaulio komercines televizijas vienijančios organizacijos ENEX nariais, kurie iš viso pasaulio suvažiavo į Lietuvoje surengtą generalinę asamblėją. Tai didžiausias ir pirmas tokio pobūdžio tarptautinės žiniasklaidos renginys mūsų šalyje.

Susitikime aptarta Lietuvos patirtis kovojant su informacinėmis ir kitomis hibridinėmis grėsmėmis.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos žurnalistai svariai prisideda ginant šalį ir mūsų viešąją erdvę nuo melo ir propagandos. Lietuva jau tapo pavyzdžiu Europai, kaip sutelktomis žiniasklaidos, pilietinės visuomenės ir valstybės pastangomis galima atsispirti dezinformacijai ir informacinėms atakoms. Pasitelkiant dirbtinį intelektą Lietuvoje demaskuojamos melagingos naujienos, žurnalistai imasi asmeninių iniciatyvų šviesti moksleivius apie propagandos grėsmes, su Kremliaus propagandos skleidėjais internetinėje erdvėje kovoja Lietuvos „elfai“.

Susitikime prezidentė taip pat akcentavo, kad, net gyvendami nenuspėjamoje kaimynystėje, Lietuvos žmonės sukūrė sėkmingą, pažangią valstybę. Savo inovacijomis gyvybės mokslų, lazerių srityse Lietuva konkuruoja globalioje rinkoje, esame trylikta laisviausia ekonomika visame pasaulyje, o Lietuvos BVP augimas vienam gyventojui nuo 2000-ųjų - didžiausias ES.

Susitikime su prezidente, kuriame dalyvavo daugiau nei 90 pasaulinių televizijų žinių redaktorių ir vadovų, aptartos tarptautinės aktualijos, regiono saugumas, Lietuvos patirtis kovojant su propaganda ir kitomis hibridinėmis grėsmėmis, pavojai žiniasklaidos laisvei.

Pasauliniame organizacijos „Reporteriai be sienų“ („Reporters without borders“) sudaromame Spaudos laisvės reitinge Lietuva užima 36 vietą iš 180 valstybių. Tačiau tarptautinės kritikos Lietuva sulaukia dėl politikų bandymų riboti žurnalistų veiklos laisvę, kištis į nacionalinio transliuotojo veiklą. Nerimą kelia kibernetinės atakos prieš Lietuvos žiniasklaidos priemones.

Prezidentė nuosekliai gina žiniasklaidos laisvę Lietuvoje, stabdydama iniciatyvas, kuriomis mėginama riboti žurnalistų veiklą ar įteisinti jų persekiojimą, stiprindama žurnalistų informacijos šaltinių apsaugą.

GALERIJA

  • D. Grybauskaitė: žiniasklaidos ribojimas kelia pavojų šalių nacionaliniam saugumui
  • D. Grybauskaitė: žiniasklaidos ribojimas kelia pavojų šalių nacionaliniam saugumui
  • D. Grybauskaitė: žiniasklaidos ribojimas kelia pavojų šalių nacionaliniam saugumui
  • D. Grybauskaitė: žiniasklaidos ribojimas kelia pavojų šalių nacionaliniam saugumui
  • D. Grybauskaitė: žiniasklaidos ribojimas kelia pavojų šalių nacionaliniam saugumui
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ričardas G.

Anonimas yra Lietuvos.išdavikas, jei vadovą ,kuris rūpinasi Lietuvos sienų ir teritorijos gynyba, stiprina ginkluotąsias pajėgas, kviečiasi mūsų NATO aljanso kitų šalių batalionus, atsiliepia taip nepagarbiai. Jis prilygsta Jonui Nepraustaburniui ir yra atviras kolaborantas. SD turi juo labai susirūpinti, nes jis įžūliai elgiasi net taikos metu. Anonimas taip pat viešai nuolat keikiasi, bjaurojasi, jo šlykštūs vieši išsireiškimai netinka atvirai erdvei,kelia pasipiktinimą padoriems žmonėms

...

Che: "D. Grybauskaitė: žiniasklaidos ribojimas kelia pavojų šalių nacionaliniam saugumui" - tai reikia suprast kad turim be kovos leist LAISVAI veikt 'žaliesiems žurnalistukams' (ir dar jų veiklą finansuot)?..

Anonimas

Sitie isgamos nuotraukoje kelia pavoju Lietuvos nacionaliniam saugumui. Pide.riu gauja mars paciulpti Briuselio degeneratams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS