Grasinimų nužudyti sulaukusią D. Šakalienę saugos policija | Diena.lt

GRASINIMŲ NUŽUDYTI SULAUKUSIĄ D. ŠAKALIENĘ SAUGOS POLICIJA

Policija ėmėsi saugoti grasinimų sulaukusią Seimo narę Dovilę Šakalienę.

„Gautas jos pareiškimas, todėl policija užtikrina visas su tuo susijusias nukentėjusios teises ir apsaugą. Konkrečių priemonių viešai nekomentuojame“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pati D. Šakalienė aplinkybių dėl apsaugos taip pat nekomentuoja.

Neseniai beveik dvi dešimtys Seimo narių kreipėsi į generalinį prokurorą dėl grasinimų parlamentarei D. Šakalienei.

Parlamentarai nori sužinoti, ar prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl viešoje erdvėje paskelbtų grasinimų politikei. Jeigu to nėra padaryta, prašoma paaiškinti priežastis.

Kolegos atkreipia dėmesį, kad po kauniečių Kručinskų istorijos paskelbimo viešojoje erdvėje pasipylė daug prieš D. Šakalienę nukreiptų komentarų, pasisakymų. Ši Seimo narė buvo aktyvi vaiko teisių reformos rengėjų, ji žiniasklaidai aiškino ir Kručinskų situaciją.

Anot kreipimosi į prokuratūrą autorių, socialiniame tinkle „Facebook“ platintas fotomontažas, kur D. Šakalienė vaizduojama vilkinti aprangą su nacistinės Vokietijos simbolika bei šalia matomas mergaitės siluetas, viename portale publikuota jos nuotrauka su taikiniu ant kaktos.

Seimo narių teigimu, parlamentarė sulaukė ir grasinimų nužudyti.

D. Šakalienė šiuo metu priklauso Seimo Socialdemokratų partijos frakcijai.

Prokuratūra pradėjo tyrimą

Vilniaus apygardos prokuratūroje ketvirtadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Seimo narės D. Šakalienės šmeižto ir galimo grasinimo nužudyti.

Kaip pranešė prokuratūra, sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą priimtas gavus Seimo narių grupės kreipimąsi.

Grupė parlamentarų nurodė, kad pastarąsias kelias savaites žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose skelbiami komentarai ir iliustracijos, nukreipti prieš D. Šakalienę, taip pat buvo tiesiogiai grasinama ją nužudyti. Skelbiama D. Šakalienę šmeižianti informacija, kad ji pasinaudodama savo Seimo narės įgaliojimais grobia vaikus bei pelnosi iš prekybos vaikais.

Ragina išsklaidyti kaltinimus

Viešojoje erdvėje nuskambėjus informacijai, kad Seimo narė Dovilė Šakalienė, dirbdama Žmogaus teisių stebėjimo institute, galimai operavo didžiulėmis lėšomis, gautomis iš Norvegijos, Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė kviečia Seimo narę Dovilę Šakalienę kuo greičiau išsklaidyti abejones ir į jai metamus kaltinimus, pateikti argumentuotus atsakymus.

„Viešojoje erdvėje nuskambėjusi informacija ir kaltinimai apie tai, kad Dovilė Šakalienė, dirbdama Žmogaus teisių stebėjimo institute, galimai operavo didžiulėmis lėšomis, gautomis iš Norvegijos, teigiant, kad šios lėšos buvo skirtos tendencingai formuoti kitokią visuomenės nuomonę vaikų teisių apsaugos srityje, galimai lengvinant vaikų paėmimą iš šeimų. Kviečiu Seimo narę Dovilę Šakalienę kuo greičiau išsklaidyti abejones ir į jai metamus kaltinimus, pateikti argumentuotus atsakymus“,- pareiškė R. Baškienė.

Ji norėtų gauti atsakymą ir į kitą klausimą: dėl grasinimo susidoroti su parlamentare D. Šakaliene. „Grasinimai susidoroti su Seimo nare Dovile Šakalienė viešojoje erdvėje girdimi jau antrą savaitę kaltinant ją dėl Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo, kurio viena iš iniciatorių ji buvo. (...) Grupė Seimo narių parengė kreipimąsi į prokuratūrą dėl grasinimų nužudyti ir kitaip sutrikdyti Seimo narės Dovilės Šakalienės sveikatą. Linčo teismas negali būti toleruotinas demokratinėje valstybėje, todėl ir aš pasirašiau šį kreipimąsi“, - aiškina „valstiečiams“ atstovaujanti R. Baškienė.

Dovilė Šakalienė, dirbdama Žmogaus teisių stebėjimo institute, galimai operavo didžiulėmis lėšomis, gautomis iš Norvegijos, teigiant, kad šios lėšos buvo skirtos tendencingai formuoti kitokią visuomenės nuomonę vaikų teisių apsaugos srityje.

Ji pastebi, kad penkiamečio Matuko nužudymas 2017 metų pradžioje ir vis besikartojantis tėvų smurtas prieš vaikus paskatino greičiau priimti vadinamąjį vaikų nemušimo įstatymą, Seimas vieningai priėmė ir Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą (už šį įstatymą balsavo 116 iš 116 užsiregistravusių Seimo narių).

„Tada ir dabar akcentavome, kad pozityvios tėvystės ugdymas, įvairiapusė pagalba, parama ir pagarba šeimai, nesitaikstymas su smurtu ir bausmėmis turi tapti mūsų gyvenimo norma, o įstatymo įgyvendinimas turi būti atsakingas ir grindžiamas protingumo kriterijais“, - sako R. Baškienė.

Ji apgailestavo, kad konkretūs pavyzdžiai (ypač Kaune) parodė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo įgyvendinimo spragas. „Jos jau dabar skubiai taisomos. Kviečiame ir vertiname kiekvieną pasiūlymą ir pagalbą šalinant įstatymo įgyvendinimo trūkumus, nes kuriamos sąmokslo teorijos, visuomenės priešinimas, grasinimas Seimo nariams ar vaikų teisių srityje dirbantiems pareigūnams nėra tinkamas kelias“, - mano R. Baškienė.

Lapkričio 13-ąją 19 Seimo narių kreipėsi į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų prieš Seimo narę D. Šakalienę.

Penkių Seimo frakcijų atstovai pasirašė po kreipimusi, kuriame konstatuojama, kad prieš Seimo narę D. Šakalienę galimai buvo padarytos ir toliau daromos nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamajame kodekse (grasinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, šmeižimas padarius sunkų arba labai sunkų nusikaltimą, grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas).

Prokurorų klausiama, ar yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, siekiant nustatyti ir baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenis, šmeižiančius Seimo narę grobiant vaikus bei jais prekiaujant, t. y. darant sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, viešai kurstančius su ja susidoroti ir tiesiogiai grasinančius nužudyti ir šiais veiksmais siekiančius neleisti D. Šakalienei vykdyti Seimo narės pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Bronislavas

Pradejo piknaudziauti savo istatimais nesilaikiti .atimineja vaikus dabar bijok vaika subarti ar sudrausminti kas per briedas lietuvoj viksta debilaivaldzioje sedi srmata.tevams 30eu moka i menesi globejams simtus!bizni daro o vaikus ar tevus palaiko idijotai vienareiksmiskai dauzit idijotus reikia iseiles ir nera sia ko bijot .kuo maziau bebilu valdzioja to zmonems ramiau miegoti.apsauga pasisamde nebe reikalo prisisiko zmonems tegu ir atsako

Anonimas

LAIKO KLAUSIMAS ..............DDDDDDDDDDDDDD AMZINAI NE SAUGOS......................

Zelemunčikas

Jegu ji Šakalienė,tai jos vyras arba šakalys,arba šakalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS