D. Žalimas klaida vadina žmonos ir „laisviečių“ sutartį dėl konsultacijų | Diena.lt

D. ŽALIMAS KLAIDA VADINA ŽMONOS IR „LAISVIEČIŲ“ SUTARTĮ DĖL KONSULTACIJŲ

Valdančiųjų „laisviečių“ kandidatas prezidento rinkimuose Dainius Žalimas sako, kad partijos ir jo žmonos sutartis dėl konsultacijų rinkimų kampanijos metu buvo klaida, o išmokėti pinigai grąžinti.

„Pinigai yra grąžinti. (...) Suprantant, kad neturi būti net regimybės, kad jums tokių klausimų nekiltų (dėl etikos – BNS), kad man pačiam tokių klausimų nekiltų“, – BNS ketvirtadienį sakė kandidatas.

„Visi klystam kartais“, – pridūrė jis.

Sutartį su teisininke Ingrida Danėliene Laisvės partija sudarė kovo 21 dieną. Dokumente numatyta, jog paslaugos apima „politinės kampanijos planavimo ir koordinavimo veiklą“.

Už jas I. Danėlienei buvo sumokėta 10 tūkst. 680 eurų.

D. Žalimas sakė, kad pinigai partijai buvo grąžinti „neseniai, šiomis dienomis“.

„Šįryt (pinigai grąžinti – BNS). Nuspręsta ankščiau šiomis dienomis“, – vėliau patikslino D. Žalimas.

Anksčiau ketvirtadienį „Delfi“ paskelbtame straipsnyje apie Laisvės partijos ir I. Danėlienės sutartį dar nebuvo minima, kad pinigai už paslaugas buvo grąžinti.

D. Žalimas nurodė, kad dabar sutuoktinė paslaugas teiks neatlygintinai.

Visi klystam kartais.

„Mums šitų paslaugų reikia ir tokių žmonių daug nerasi Lietuvoje: kad sutaptų ideologinės nuostatos, kad kvalifikacija būtų tinkama. Pats suprantat. Viskas. Bet suprantu, kadangi tai mano žmona, gal geriau tokių finansinių sandorių nesudarinėti“, – kalbėjo kandidatas.

Tuo metu Laisvės partija BNS nurodė, kad sutartis su I. Danėliene buvo „sudaryta skaidriai“, ji deklaruota, tačiau D. Žalimo sutuoktinė priėmė sprendimą grąžinti lėšas ir nutraukti sutartį.

„I. Danėlienė rinkimų štabe koordinavo ir atliko rinkimų proceso monitoringą, politinių programų ir pareiškimų kritinę, įskaitant teisinę, analizę, komunikacijos strategijos įgyvendinimą, pasirengimą debatams“, – rašoma komentare.

Partija taip pat patvirtino, kad D. Žalimo sutuoktinė toliau paslaugas teiks neatlygintinai.

Su I. Danėliene Laisvės partijos kandidatas susituokė 2021 metų sausio pabaigoje.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną. Juose varžysis iš viso aštuoni kandidatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Na

va ,dagyvenome , paslaugas teiks nemokamai, visai partijai.

Jis

pats gyvenimo klaida , kad taip kalba, čia ne vaikų darželis, ne komunistų būrelis ,kad paslaugas teiktų nemokamai savo sutuoktiniui ir visai partijai.

Spandau

iki šiol šio veikėjo "programa" tai tik dabartinio Prezidento puldinėjimas, visiškai nutylint ką jis pats siūlo. Na bet pas mus tokiems šūdmaliams visi keliai atviri
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS