Dėl ištrinto įrašo S. Skvernelis vėl kviečiamas aiškintis į Seimą | Diena.lt

DĖL IŠTRINTO ĮRAŠO S. SKVERNELIS VĖL KVIEČIAMAS AIŠKINTIS Į SEIMĄ

Trys opozicinės Seimo frakcijos ketvirtadienį į jų bendrą posėdį kviečia premjerą Saulių Skvernelį ir Vyriausybės kanclerį Algirdą Stončaitį patikslinti, kokiomis aplinkybėmis ištrintas Vyriausybės pasitarimo garso įrašas.

Antradienio Vyriausybės vadovo iš Seimo tribūnos pateikti atsakymai ta tema opozicijos netenkina.

„Atsakymai vakar posėdyje tikrai nebuvo priimtini, šiandien manome, kad premjeras turėtų patikslinti informaciją“, – po trečiadienį vykusio opozicinių konservatorių, liberalų ir socialdemokratų frakcijų seniūnų susirinkimo Seime žurnalistams sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Norime išsiaiškinti tiksliai ir technines detales, ir premjero politinius vertinimus, kodėl jis pasirinko vakar sakyti netiesą Seimo salėje“, – teigė jis.

Pasak G. Landsbergio, S. Skvernelis sakė netiesą, kad „jam, kaip premjerui, Vyriausybės kanceliarijos darbo reglamentas negalioja“.

„Tiek įstatymai, tiek poįstatyminiai teisės aktai jam galioja, kaip ir kiekvienam Lietuvos piliečiui. Tiesiog jis pasirinko sau patogius ir taiko savo atveju patogesnius teisės aktus. Manome, kad tai nepriimtina“, – kalbėjo konservatorių vadovas.

Ne mums, politikams, smalsu sužinoti, ką premjeras yra prišnekėjęs, visuomenė turi teisę žinoti, kai ne uždaruose, o viešuose posėdžiuose kalbami dalykai yra nuslepiami.

Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas tvirtino norįs žinoti, kas nurodė ištrinti spalio 3 dienos Vyriausybės pasitarimo garso įrašą.

„Manęs, kaip žmogaus dirbusio Vyriausybėje ir klausiusio pasitarimų įrašus, tikrai netenkina vakarykštis premjero atsakymas. Mes norėtume išgirsti, kas vis dėlto davė komandas. Nes tvarka, aprašyta kanceliarijos reglamente, yra ta tvarka, kuri galioja keliolika metų (...) Be specialaus nurodymo toks įrašas negalėjo būti ištrintas“, – įsitikinęs buvęs krašto apsaugos ministras.

Anot jo, Vyriausybės vadovas yra suklaidintas arba meluoja.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas tvirtino, kad jeigu paaiškėtų, jog premjeras melavo, jam galėtų būti inicijuojama interpeliacija.

Jis taip pat pabrėžė, kad šiuo atveju paminta viena svarbiausių teisių – visuomenės teisė žinoti.

„Ne mums, politikams, smalsu sužinoti, ką premjeras yra prišnekėjęs, visuomenė turi teisę žinoti, kai ne uždaruose, o viešuose posėdžiuose kalbami dalykai yra nuslepiami. Čia yra visuomenės interesas žinoti, kas elgiasi su visuomenės teise žinoti taip, kad visuomenė nesužinotų“, – teigė jis.

„Premjeras elgiasi, kaip policininkas, nieko aš jums nepasakosiu, nieko jūs neturite žinoti“, – S. Skvernelio pasakymą, kad teisė žinoti nėra absoliuti, įvertino liberalas.

Vyriausybės pasitarime spalio 3 dieną svarstytas klausimas dėl Registrų centro duomenų teikimo žurnalistams. Atidėjus sprendimą, žurnalistai pareikalavo pateikti pasitarimo garso įrašą, bet Vyriausybėje jis buvo sunaikintas.

Antradienį S. Skvernelis buvo iškviestas į Seimą atsakyti parlamentarų raštu užduotus klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Seniai aišku: jei norim darnos Šalyje, 'konservus' BŪTINA susodint... kad čia nedvoktų.

visi

/geri/ ir slepia galus i vandeni........

Bunkeris

Opozicijos kova už būvį ir už išlikimą - katastrofiškas opozicijos reitingų mažėjimas "įkvepia" opozicionierius burbuliniams skandalams ... Tokie desperatiški opozicijos veiksmai , gali pasitarnauti augantiems valstiečių reitingams ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS