Dėl rinkimų komisijų klaidų Vilniuje dar trūksta keturių apylinkių balsų | Diena.lt

DĖL RINKIMŲ KOMISIJŲ KLAIDŲ VILNIUJE DAR TRŪKSTA KETURIŲ APYLINKIŲ BALSŲ

  • 2

Dėl apylinkių rinkimų komisijų padarytų klaidų Vilniuje dar nėra keturių apylinkių balsų iš dviejų apygardų – Fabijoniškių ir Žirmūnų.

Kaip BNS informavo Fabijoniškių rinkimų apygardos komisijos pirmininkė Rita Naudužienė, šiuo metu apylinkių komisijų suskaičiuoti duomenys jau suvedami į sistemą ir turėtų pasirodyti netrukus.

Tuo metu Žirmūnų apygardoje procesas užtruks – apygardos komisija taisyti apylinkių komisijų padarytų klaidų renkasi 17 valandą, BNS patvirtino komisijos pirmininko pavaduotojas Saulius Juozas Diečkus.

„Mes dirbame apygardoje, apylinkės atvažiavę pas mus ir skaičiuojame kartu, nes jos nespėjo iki aštuonių suskaičiuoti ir turėjo išvažiuoti iš mokyklų (kur buvo apylinkės). Viską suskaičiavome, dabar tiksliname reitingavimą, nes jie buvo padarę klaidą, o klaidos programa neleidžia taisyti patiems, pas mus sėdi programuotoja, mes ištaisėme jų klaidą ir iš naujo suvedinėjame reitingavimą“, – BNS sakė R.Naudužienė.

Balsų suskaičiuoti nepavyko ir dviem apygardoms Žirmūnuose.

„Penktą valandą renkamės, ten buvo beviltiška padėtis, jie nieko negalėjo padaryti, ir su kompiuteriais. Todėl penktą valandą renkamės taisyti tą padėtį, skaičiuoti. Tikrinsime ir mėginsime ištaisyti jų visas klaidas. Tos apylinkės tiek pripainiojo klaidų, kad buvo beviltiška“, – BNS sakė S.J.Diečkus.

Fabijoniškių apygardoje kol kas rezultatų trūksta iš Kaimelio ir S.Nėries apylinkių, per abi jos turi beveik 6 tūkst. rinkėjų. Pirminiais duomenimis, šioje apygardoje į antrą turą išėjo konservatorius Vytautas Kernagis ir liberalė Dalia Kuodytė.

Žirmūnuose trūksta Sporto ir Tuskulėnų apylinkių balsų, jos abi turi per 4 tūkst. rinkėjų. Čia į antrą turą išėjo „Lietuvos sąrašo“ kandidatė Aušra Maldeikienė ir konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

Per visą Lietuvą kol kas nėra rezultatų iš 11 rinkimų apylinkių, tarp jų ir Vilkaviškio, kur kandidatuoja premjeras Algirdas Butkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Hipotezė

Įtariu, kad atidžiai perskaičiavus balsus, būtų daug pasikeitimų visuose rinkimų rezultatuose. Kažin, ar nepasikeistų lyderiai partijų sąraše, turėtų kai kur pasikeisti ir į "finalą" patekę vienmandatininkai.

Jonukas

Iki savaitės galo bus visi balsai ? Ar dar vyksta retušavimo stadija ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS