Visame Vilniuje buvo išsijungę šviesoforai | Diena.lt

VISAME VILNIUJE BUVO IŠSIJUNGĘ ŠVIESOFORAI

  • 3

Ketvirtadienio popietę dingus elektros tiekimui buvo nutrauktas parlamento plenarinis posėdis, visame Vilniuje buvo išsijungę šviesoforai.

Elektros tiekimas Seime sutriko apie 16 valandą. Iš pradžių elektros nebeliko dalyje Seimo rūmų, o maždaug po 15 min. ji dingo ir plenarinių posėdžių salėje.

Dėl to Seimo nariai nutraukė darbą.

Nesant elektros, neveikė ir liftai Seime, dėl to negalią turintis Seimo narys Justas Džiugelis negalėjo patekti į antrą Seimo rūmų aukštą, kur yra plenarinių posėdžių salė.

Maždaug po pusvalandžio atsiradus elektrai, parlamentarai nutarė nebeposėdžiauti. Paskelbta vakarinio posėdžio pabaiga.

Seimo vicekancleris Antanas Dimaitis BNS sakė, kad gedimas įvyko elektros tinkluose, ne Seime.

Kaip BNS informavo Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) atstovas spaudai Martynas Burba, gedimas užfiksuotas apie 15.50, jis įvyko dėl įtampos šuolių „Litgrid“ tinkle.

„Apie 15.50 val. buvo fiksuotas įtampos krytis „Litgrid“ perdavimo tinke ir dėl to, manome, atsijungė mūsų automatiniai saugikliai. Šiuo metu Seime elektros tiekimas yra atkurtas, dėl kitų objektų šiuo metu aiškinamasi, brigada dirba“, - BNS sakė M.Burba.

Jo duomenimis, Vievyje buvo daromas automatinis kartotinis įjungimas, tai yra elektros linija atsijungė ir vėl įsijungė. Dėl to didžioji dalis Vilniaus miesto juto tik trumpalaikį įtampos dingimą, jis truko pora sekundžių.

M.Burbos teigimu, tuo metu Seimo rūmuose buvo atsijungę du automatiniai jungikliai.

Pasak „Litgrid“ atstovės Gabrielės Klusienės, elektros perdavimo linija atsijungė dėl žaibo iškrovos.

„Dėl žaibo atsijungė linija VE3-Vievis, ją reikėjo iš naujo įjungti. Būtent todėl ir nukrito įtampa“, - BNS sakė G. Klusienė.

Kaip informavo Vilniaus savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“, dėl elektros energijos tiekimo sutrikimų trumpam buvo išsijungę šviesoforai visame Vilniaus mieste. Atstačius elektros tiekimą buvo atkurtas beveik visų šviesoforinių sankryžų veikimas.

Dar aiškinamasi, ar dėl elektros įtampos šuolių nukentėjo ir daugiau objektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aha

Šviesoforai dar tiek to, bet kas būtų, jei gatvėmis jau važinėtų vien "išmanieji" automobiliai, kurių protelis su elektronine eismo sistema susietas? Anie gi iš proto išeitų, va tada tai pakikentume!

...

Cha: "Elektros tiekimas Seime sutriko apie 16 valandą." - bet dėl to Lietuvai tik geriau?..

...

Jei Briusely elektra dingo, tai ir mes... dėl solidarumo?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS