Druskininkuose vicemeru taryba perrinko L. Urmanavičių | Diena.lt

DRUSKININKUOSE VICEMERU TARYBA PERRINKO L. URMANAVIČIŲ

Į pirmą posėdį antradienį susirinkusi Druskininkų taryba vicemeru perrinko dabartinį mero pavaduotoją Liną Urmanavičių.

„Įsipareigoju atsakingai perduoti tas žinias, tą patirtį, kurią turiu. Manau, kad mano darbas bus skirtas bendruomenei“, – tarybai sakė L. Urmanavičius.

Trys savivaldybės tarybos nariai slaptame balsavime buvo prieš šią mero Ričardo Malinausko pateiktą kandidatūrą.

„Mes turime rinktis pačius atsakingiausius, labiausiai patikrintus žmones, specialistus, komandos narius, su kuriais esame nuėję ne vieną žingsnį Dirbant su vicemeru L. Urmanavičium aš įžvelgiau tik teigiamas jo charakterio, nuostatų savybes, galbūt kai kada tvirtos rankos man pasigestų“, – pristatydamas kandidatūrą sakė meras R. Malinauskas.

L. Urmanavičius kovą vykusiuose rinkimuose į tarybą pateko su R. Malinausko visuomeniniu komitetu antru numeriu. Vicemero pareigas Druskininkuose jis eina nuo 2012 metų, anksčiau yra dirbęs administracijos direktoriumi, jo pavaduotoju.

„Visada stengiausi savo pareigas atlikti sąžiningai. Remtis tomis savybėmis, kurias aš turiu. Manau, kad visi sprendimai, kuriuos priėmėme su dauguma, buvo skirti bendruomenės nariams ir tie sprendimai atsispindėjo mūsų kurorto vystymuisi“, – tarybai sakė L. Urmanavičius.

Vadovauti savivaldybės administracijai siūloma dabartinė direktorė Vilma Jurgelevičienė, kuri taip pat gavo tarybos mandatą su R. Malinausko visuomeniniu komitetu.

Iš viso R. Malinausko komitetas Druskininkų taryboje turi 18 mandatų iš 25. Keturis mandatus turi Tėvynės sąjungos koalicija, du – „valstiečiai“ ir vieną – socialdemokratai.

Išrinkti ir kitų miestų vicemerai

Joniškio rajono taryba antradienį vicemere perrinko dabartinę mero pavaduotoją, socialdemokratę Vaidą Aleknavičienę.

Slapto balsavimo metu kandidatūrą palaikė 21 tarybos narys, vienas tarybos narys buvo prieš, o du biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

„Ačiū visiems už išreikštą pasitikėjimą“, – po balsavimo tarybai sakė V. Aleknavičienė.

Tuo metu, administracijos direktoriaus pareigose liberalą Aivarą Rudnicką pakeis Valė Kulvinskienė, iki šiol dirbusi meru išrinkto Seimo nario Vitalijaus Gailiaus padėjėja. Jos kandidatūrą palaikė 22 tarybos nariai, du buvo prieš.

„Esu nepriklausoma, neturiu partinių nuostatų. Visi administracijos darbuotojai man yra lygūs, tik darbas gali įtikinti, kiek tas žmogus vertas“, – prisistatydama tarybai sakė V. Kulvinskienė.

Daugumos koaliciją dešimt vietų taryboje ir mero postą gavę liberalai sudarė su šešiais socialdemokratais ir dviem konservatoriais.

Opozicijoje dirbs keturi „valstiečiai“ bei po vieną „darbietį“ ir Lietuvos laisvės sąjungos narį. Iš viso tarybą sudaro 25 nariai.

Anykščių savivaldybės taryba vicemeru antradienį patvirtino socialdemokratą Dainių Žiogelį.

Į mero pareigas po pertraukos grįžęs konservatorius Sigutis Obelevičius BNS patvirtino, kad valdančiąją koalicija sudarys 19 tarybos narių iš 25: šeši Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, penki socialdemokratai, keturi „valstiečiai“ ir keturi Liberalų sąjūdžio nariai.

Anot mero, artimiausią posėdį bus teikiamos nepartinės Ligitos Kuliešaitės kandidatūra, į pavaduotojas bus siūloma nepartinė, su Liberalų sąjūdžiu į taryba patekusi Veneta Viršulytė. Ji turės atsisakyti tarybos nario mandato.

Mažeikių rajono savivaldybės vicemere antradienį išrinkta „tvarkietė“ Sigutė Bernotienė.

Vicemerė BNS patvirtino, kad valdančiąją koaliciją rajone sudarys 14 politikų iš 27: septyni „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai su meru Vidmantu Macevičiumi, du komiteto „Mažeikių pavasaris“ atstovai ir penki „valstiečiai“.

Opozicijoje lieka 13 tarybos narių: septyni socialdemokratai iš šeši konservatoriai.

Šiaulių rajono vicemeru antradienį išrinktas „valstietis“, bendrovės „Naisių investicijos“ direktorius Česlovas Greičius.

Už mero, irgi „valstiečio“ Antano Bezaro pasiūlytą kandidatą Č. Greičių balsavo 15 tarybos narių, 10 balsavo prieš. Jis vicemero poste keičia liberalą Algį Mačiulį, kurį prieš porą metų bandyta atleisti iš posto. 

Tuo metu, administracijos direktoriumi antrai kadencijai iš eilės paskirtas irgi „valstietis“ Gipoldas Karklelis. Slapto balsavimo metu tarybos narių balsai pasiskirstė taip pat kaip ir balsuojant dėl vicemero.

Šaulių rajono taryboje 13 mandatų iš 25 turi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Pagėgių vicemere antradienį savivaldybės taryba patvirtino „Tvarkos ir teisingumo“ atstovę Ligitą Kazlauskienę.

Naujoji vicemerė BNS sakė, kad šeši partijos atstovai, įskaitant merą Vaidą Bendaravičių, valdančiąją koaliciją sudarė su dviem komiteto „Kartu – Pagėgių kraštui“ atstovais, vienu „darbiečiu“ ir vienu socialdemokratu. Taip iš viso valdantieji turės 10 atstovų iš 17 politikų taryboje.

Administracijos vadovų kandidatūras tikimasi teikti artimiausiuose posėdžiuose.

Birštono vicemeru antradienį patvirtintas socialdemokratas Vytas Kederys.

Jis BNS patvirtino, kad devyni socialdemokratai, įskaitant merę Nijolę Dirginčienę, turi pakankamą daugumą sprendimams 15 narių taryboje, tad koalicijos su kitomis politinėmis jėgomis nesudarė.

Į tarybą taip pat išrinkti trys socialdarbiečiai, du komiteto „Vieningas Birštonas“ atstovai ir vienas konservatorius.

Ukmergės taryba vadovybės neišsirinko

Ukmergės rajono savivaldybės politikai per pirmąjį posėdį antradienį vadovybės neišsirinko, merui „darbiečiui“ Rolandui Janickui neužsitikrinus daugumos taryboje.

R. Janickas pranešė, jog koaliciją šeši jo atstovaujami „darbiečiai“ sudarė su keturiais socialdemokratais, tuo metu likusios frakcijos paskelbė suvienijusios 15 narių, t.y. susijungę į koaliciją informavo šeši konservatoriai, penki komiteto „Tavo Ukmergė“ atstovai ir keturi „valstiečiai“.

„Turime istorinį įvykį. Manau, kad dėl kandidatūrų, asmenybių, delegavimo ir gebėjimo deleguotų žmonių dirbti komandinį darbą, mes rasime sprendimus (...). Tikrai labai džiaugiuosi, reiškia, visi dirbsime pozicijoje“, – kalbėjo R. Janickas.

Meras atmetė jam oponuojančios daugumos priekaištus, jog jie iš R. Janicko taip ir nesulaukė derybų dėl programinių nuostatų ir būsimų darbų. Meras tikino esąs atviras deryboms bei kvietė teikti kandidatūras atsižvelgiant į turimą atstovų skaičių.

Dauguma į vicemeres siūlė konservatorę Agnę Balčiūnienę, į administracijos direktorius – komiteto „Tavo Ukmergė“ atstovą Darių Varną, į jo pavaduotojus – „valstietę“ Dalią Steponavičienę.

„Šiandien mano teikimo nėra, nes aš nematau galutinių sprendimų, kad paskui mums nereikėtų perbalsuoti“, – dėstė R. Janickas.

Vietos savivaldos įstatymas numato prievolę paskirti vicemerą ir administracijos direktorių per du mėnesius nuo pirmojo tarybos posėdžio. Kandidatūras R. Janickas žada teikti kitame posėdyje gegužės pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS