E. Gentvilas: partija ir G. Steponavičius turi būti išteisinti | Diena.lt

E. GENTVILAS: PARTIJA IR G. STEPONAVIČIUS TURI BŪTI IŠTEISINTI

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas sako, kad tiek partija, tiek buvęs liberalas Gintaras Steponavičius ,,MG Baltic“ korupcinėje byloje turėtų būti išteisinti.

„Partija, mano įsitikinimu, nebus nuteista, kadangi mums neinkriminuojamas nė vienas euras, gautas kaip juodoji buhalterija. (...) Mūsų advokatas ten jau pusę metų neturi ką veikti, nes apie partiją nėra šnekama“, - ketvirtadienį ,,Žinių radijui“ sakė E. Gentvilas.

Pasak jo, G. Steponavičius byloje nepagrįstai įtariamas.

„Dabar teisme trys įtariamieji, vienas iš jų, mano manymu, nepagrįstai įtariamasis, kalbu apie fizinį asmenį ir buvusį vieną iš liberalų Gintarą Steponavičių“, - teigė E. Gentvilas.

E. Gentvilas sako, kad kiti partijos nariai su ,,MG Baltic“ koncernu nei bendravo, o apie buvusio liberalo Eligijaus Masiulio susitikimus su koncernu tikrai nežinojo.

„Kaltinamasis prokuroro aktas rodo, kad tai buvo iš esmės keturių ar trijų asmenų stabilūs ir nuolatiniai santykiai su „MG Baltic“ koncernu. Kitų asmenų iš partijos nebuvo“, - teigė liberalų lyderis.

Kaltinamasis prokuroro aktas rodo, kad tai buvo iš esmės keturių ar trijų asmenų stabilūs ir nuolatiniai santykiai su „MG Baltic“ koncernu. Kitų asmenų iš partijos nebuvo.

Teisėsauga įtaria, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus, primena ELTA.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 - praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.

Įtariama, kad Š. Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, Gintaras Steponavičius - 15 tūkst. eurų, V. Gapšys - daugiau nei 27 tūkst. Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis - kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Įtariama, kad politikai dėl kyšių tarėsi su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau Seime ar kitose institucijose siūlė arba palaikė koncernui palankias iniciatyvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ALGIS

Gal dar ir premiją skirti , štai koks naglumas .Mokytoja Petriuko paklausė , kas yra partija , Petriukas atsakė - ''partija kriuša tėvynę , o liaudis klūpo ant kelių ir verkia ''.

advoka tas

kaip kalta galima isteisinti,be vokelio niekaip.

Anonimas

kur KGBiste magnolija kodel ja teismas nesikviecia liuditi ,politologai sako kovojo su korupcija kaip idomu ji kovojo ar atimdavo is masiulio is mg gautus kisius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS