E. Gentvilas: premjeras sąmoningai stoja į kovą su prezidente | Diena.lt

E. GENTVILAS: PREMJERAS SĄMONINGAI STOJA Į KOVĄ SU PREZIDENTE

Seimo narys liberalas Eugenijus Gentvilas mano, kad premjeras Sauliaus Skvernelis ne tik nevengia konfrontacijos su prezidente Dalia Grybauskaite, bet ir sąmoningai stoja į kovą su šalies vadove.

„Matyti, premjeras sąmoningai stoja į kovą su prezidente, ir „tulpių paštą“ prisimena, ir kitus dalykus. Prezidentės karjera eina į pabaigą ir premjeras nevengia konfrontacijos, siekdamas tą konfrontaciją panaudoti savo partijos interesams, galbūt galvodamas apie prezidento rinkimus. Didesnė konfrontacija galėtų reikšti jam laimėjimą. Šiandien mes matome, kad nėra labai aršių „rezidentės oponentų tarp kandidatų į prezidentus. Kažkas galėtų būti tas ryškus oponentas prezidentei, jos vykdytai politikai ir, atrodo, premjeras ryžtasi tokiu būti“,- ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė E. Gentvilas.

Prezidentės karjera eina į pabaigą ir premjeras nevengia konfrontacijos, siekdamas tą konfrontaciją panaudoti savo partijos interesams, galbūt galvodamas apie prezidento rinkimus.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad Prezidentės kritika Vyriausybės atžvilgiu yra veidmainiška.

„Brukamas fasadinis vaizdas“, - reaguodamas į prezidentės D. Grybauskaitės aštrias pastabas jo vadovaujamai Vyriausybei sako premjeras, primena ELTA.

Premjeras teigė, kad prezidentės trečiadienį išsakytoje kritikoje, jog Vyriausybė yra pernelyg arogantiška, nemato nieko naujo. Jo teigimu, taip tiesiog bandoma iš valdančiosios daugumos padaryti „monstrą“.

Prezidentė LRT televizijos laidoje trečiadienį sukritikavo Vyriausybės darbą. Pasak jos, Vyriausybė pernelyg arogantiška sprendžiant švietimo klausimus ir reaguojant į streikuojančius mokytojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nuostaba

Kaip sakytų Odesoje: "Žora, nesiskerečiok, dar už seną neatsėdėjai..."

na,

supainiojo su buvusia seimo pirmininke-rezultatas bus kitas

liberaste- premjeras. drasus. zmogus.

tiesa. sako. y. akis. -ne. taip kaip kai kurie .is barzdos. pesiodami. pakerksnutes. memlina. panosej
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS