E. Misiūnas: vizų išdavimas vėluoja dėl prastos vadybos | Diena.lt

E. MISIŪNAS: VIZŲ IŠDAVIMAS VĖLUOJA DĖL PRASTOS VADYBOS

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigia, kad vizų išdavimas ministerijai pavaldžiame Migracijos departamente vėl pradėjo vėluoti dėl prastos vadybos.

Institucijos vadovė tvirtina nespėjusi įdarbinti papildomų žmonių, nes ministras įsakymą dėl etatų padidinimo pasirašė tik gruodžio pabaigoje.

E. Misiūno nuomone, situacija departamente netoleruotina.

„Dėl prastos vadybos vėl susidarė eilės vizoms gauti. Tokia situacija yra netoleruotina. Apmaudu, kad departamento vadovybei trūksta iniciatyvos ir strateginio mąstymo, planavimo įgūdžių“, – teigė vidaus reikalų ministras.

Apmaudu, kad departamento vadovybei trūksta iniciatyvos ir strateginio mąstymo, planavimo įgūdžių.

E. Misiūno poziciją BNS perdavė jo atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Pasak ministro, į problemas Migracijos departamente bus atsižvelgta šių metų pradžioje vertinant jo vadovybės veiklą.

Kurį laiką vizų išdavimo procesas strigo ir pernai rudenį. Tada pagelbėti departamento darbuotojams atsiųsta dešimt pareigūnų iš policijos. Metų pabaigoje jie išsiųsti atgal.

E. Misiūnas teigė, kad Migracijos departamentas dar gruodį žinojo, jog skirtas papildomas 140 tūkst. eurų finansavimas įdarbinti daugiau žmonių, tačiau tam nepasirengta, iki šiol nėra paskelbti konkursai.

Departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė BNS savo ruožtu sakė, jog teisinę galimybę imtis naujų žmonių įdarbinimo įgavo tik paskutinėmis 2017-ųjų dienomis, kai ministras pasirašė įsakymą dėl etatų padidinimo. Ji tvirtino, kad įdarbinimo procedūros šiuo metu vyksta.

„Negalime statyti vežimo prieš arklį, kol nėra priimti sprendimai“, – teigė E. Gudzinskaitė.

Ji tvirtino, kad vizų išdavimas vėluos, kol nebus priimti nauji žmonės.

Migracijos departamentas teigia, kad su dabartiniais resursais jis nespėja priimti sprendimų dėl išaugusios darbo imigracijos.

Penktadienį ši institucija priiminės sprendimus dėl gruodžio 7 dieną pateiktų prašymų, nors tai turi padaryti per 15 dienų.

Pernai spalį Vidaus reikalų ministerija paskelbė inicijuojanti Migracijos departamento pertvarką. Anot ministro, ji šiuo metu baigiama derinti ir bus pristatyti po valstybės tarnybos reformos svarstymo Vyriausybėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS