Etikos sargai dėl V. Semeškos nepasitikėjimo: procedūros pažeistos nebuvo | Diena.lt

ETIKOS SARGAI DĖL V. SEMEŠKOS NEPASITIKĖJIMO: PROCEDŪROS PAŽEISTOS NEBUVO

  • 2

Seime svarstant nutarimo projektą dėl nepasitikėjimo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariu Viliumi Semeška Seimo statute nustatytos procedūros pažeistos nebuvo.

Tai nustatė trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Seimo statutas numato, jog po svarstymo Seimas nusprendžia, ar daryti svarstymo pertrauką, jei svarstyti nebaigiama tame pačiame posėdyje arba, jei paaiškėja, kad Seimo nariams reikia papildomos informacijos įstatymui svarstyti.

„Prašydamas pertraukos Seimo narys Jonas Jarutis akcentavo, jog pertrauka reikalinga papildomai informacijai gauti. (...) Ši Seimo statuto nuostata yra taikoma tiek įstatymų, tiek nutarimų, tiek kitų Seimo priimamų teisės aktų projektų svarstyme“, - sako etikos sargai.

Jie taip pat pažymi, kad Seimo statuto straipsnis, reglamentuojantis pareigūno atleidimo procedūrą, „nenumato specialios procedūros, dėl kurios negalėtų būti daroma Seimo statuto numatyta svarstymo pertrauka“.

„Pažymėtina, kad frakcijos vardu tokios pertraukos prašė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) atstovas ir ji buvo suteikta“, - atkreipia dėmesį Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Matydamas pavojų šalies demokratijai ir tai, kad grėsmė jai kyla iš paties Seimo, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją „dėl šiurkščių Seimo statuto pažeidimų ir pastangų paminti demokratinę valstybės santvarką“, primena ELTA.

Kreiptis į etikos sargus politiką paskatino Seimo nutarimo projekto „Dėl nepasitikėjimo Vyriausiosios rinkimų komisijos nariu Viliumi Semeška“ svarstymas.

Posėdyje buvo paprašyta pertraukos dėl svarstomo projekto, tačiau ši Statuto norma, G. Landsbergio nuomone, taikoma įstatymų projektams, o ne nutarimams.

TS-LKD frakcijos seniūnas prašė Etikos ir procedūrų komisijos nešališkai ir objektyviai išnagrinėti šį šiurkštų procedūrinį pažeidimą ir pateikti išvadą dėl Seimo statuto pažeidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pastebėjimas

Tokių,kaip semaška negalima priimti į jokias pareigas.tai žmonės,plaukiantys prieš vandenį,jiems viskas blogai.Tokie tinka tik konservatoriams.Jam Druskininkuose visi blogi,Seime,išskyrus konservatorius,visi blogi,jau ir VRK spėjo tapti blogais,net Seimo pirmininkas,ir tas blogas.Matosi,kad tai gali būti potologinis ligonis,nes gėda klausyti kalbos,kurią jis postrigavo Seimo tribūnoje.Blogiausia,kad tokie žmonės savęs nemato.

Ir vėl ?

Nepasitvirtino konservatorių baimės ? Kada pradėsite dirbti ir nustosite aimanuoti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS