Etikos sargai: per vizitą Santaros klinikose A. Kubilienė nepadarė pažeidimų | Diena.lt

ETIKOS SARGAI: PER VIZITĄ SANTAROS KLINIKOSE A. KUBILIENĖ NEPADARĖ PAŽEIDIMŲ

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nusprendė, kad per vizitą pas gydytoją Santaros klinikose Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Asta Kubilienė nepadarė pažeidimų

Situaciją Seimo komisija aiškinosi žiniasklaidai pranešus, kad A. Kubilienė pas gydytoją pateko be eilės, taip pat esą klinikose sukėlusi skandalą, nes nesutiko būti priimta gydytojos rezidentės.

Pati A. Kubilienė tvirtina, kad kovo 8 dieną ji registravosi priėmimui pas gydytoją kovo 12-tai, tačiau atvykus į klinikas jai paaiškinta, kad praleidusi savo registracijos laiką, kovo 9-ąją dieną.

Klinikos teigė, kad tai Seimo komiteto vadovė supainiojo datas, A. Kubilienės įsitikinimu, klaidą padarė klinikos.

„Kadangi nėra telefoninio pokalbio, kurio metu Seimo narė A. Kubilienė registravosi pas gydytoją, įrašo, nėra galimybės nustatyti, kurią iš tiesų dieną norėjo registruotis Seimo narė“, – sakė Socialdemokratų darbo partijos frakcijos atstovas Andrius Palionis, rengęs išvadą dėl A. Kubilienės.

Anot jo, aišku tik, kad kovo 8 dieną buvo skambinta dėl jos registracijos: „Santaros klinikų sistemoje skambutis yra“.

Etikos ir procedūrų komisijos narys taip pat teigė, kad tyrimo metu taip pat nebuvo gauta jokių „garsinių, vizualinių įrodymų apie galimai Seimo narės sukeltą skandalą centre“.

Santaros klinikų direktorė medicinai ir slaugai Danguolė Jankauskienė komisijai patvirtino, jog Seimo narė A. Kubilienė į ją kreipėsi dėl supainiotos registracijos dienos.

D. Jankauskienė atsakyme komisijai teigė, jog A. Kubilienė neprašė „jokių išskirtinių medicininės priežiūros sąlygų“, o išspręsti susiklosčiusią situaciją. Tuomet D. Jankauskienė palydėjo Seimo narę pas ją galinčią priimti gydytoją.

Išvadų rengėjai siūlė konstatuoti, kad parlamentarė nusižengimo nepadarė, tokia išvada komisijos posėdy trečiadienį buvo priimta bendru sutarimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ko

noret juk tai aiskiau negu aisku......

geda

GEDA ir tiek ka nori ta daro ir ziuri kiaules akimis toliau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS