Etikos sargų akiratyje – medžiotojų klubo „Girios“ įtakingi nariai | Diena.lt

ETIKOS SARGŲ AKIRATYJE – MEDŽIOTOJŲ KLUBO „GIRIOS“ ĮTAKINGI NARIAI

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), reaguodama į informaciją apie medžiotojų klubą „Girios“, atliks klubo narių išsamią analizę pagal privačių interesų deklaracijų duomenis.

VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė trečiadienį BNS patvirtino, kad komisiją domina klubo nariai, kurie yra arba buvo valstybės tarnyboje dirbantys asmenys.

Pasak E. Ivanauskaitės, sunku pasakyti, kiek laiko užtruks tyrimas. Analizės išvados preliminariai turėtų būti pateiktos kitame ar dar kitame komisijos posėdyje. Turint išvadas, bus sprendžiama, ar pradėti tyrimą dėl tarnybinės etikos pažeidimo.

Trečiadienį portalo delfi.lt paskelbtoje informacijoje medžiotojų klubas „Girios“ vadinamas įtakingiausiu ir uždariausiu klubu, nes esą jame, o ne ministerijose priimami sprendimai.

Portalo duomenimis, klubui priklauso buvęs aplinkos ir energetikos viceministras Aleksandras Spruogis, buvęs Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Rolandas Masilevičius.

Klubui „Girios“ vadovauja Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) specialistas Aleksas Žebrauskas, o VSTT vadovas Albertas Stanislovaitis klube eina valdybos pirmininko pareigas.

Taip pat delfi.lt publikacijoje minimi kiti medžioklės klubo „Girios“ nariai – buvę ar esami viešojo sektoriaus darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS