G. Kirkilas: koalicijos partneriai turi mus gerbti | Diena.lt

G. KIRKILAS: KOALICIJOS PARTNERIAI TURI MUS GERBTI

Socialdemokratų partijai svarstant, ar likti koalicijoje, partijos senbuviai paruošė memorandumą, kuriuo būtų pasiektas susitarimas likti koalicijoje, tačiau tik įvykdžius tam tikras sąlygas.

Partijų skyriuose vykstantis balsavimas kol kas rodo, kad socialdemokratų partija nenori likti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos koalicijos partneriais, tačiau DELFI vyriausioji redaktorė teigia, kad pasitraukimas iš koalicijos socdemams kol kas nebūtų geriausias variantas. Apie galimybes likti koalicijoje – laidoje „Dėmesio centre“ pokalbis su LR Seimo pirmininko pavaduotoju Gediminu Kirkilu ir DELFI vyr. redaktore Monika Garbačiauskaite–Budriene.

Memorandumą LVŽS frakcijai pateikęs G. Kirkilas teigia, kad sprendimas išeiti iš koalicijos turi būti gerai apsvarstytas, todėl reikia neskubėti priimti sprendimų.

M. Garbačiauskaitė–Budrienė teigia, kad čia matoma kova tarp senbuvių ir naujojo partijos pirmininko Gintauto Palucko. Ji teigia, kad neprisimena tokio atvejo, kai socialdemokratai būtų save taip įstumę į kampą.

G. Kirkilas sako, kad visų pirma patys valstiečiai kalti dėl to, kad iškilo tokia situacija. Politikas pasigedo bendravimo koalicijoje.

Kodėl mokesčių reformą premjeras pasiūlė publikai, o ne mums. Arba tarėsi su kitomis partijomis dėl sprendimų, o ne su mumis.

„Visų pirma Mūsų koalicijos partneriai pradėjo mažumos vyriausybės pokalbius. Kodėl mokesčių reformą premjeras pasiūlė publikai, o ne mums. Arba tarėsi su kitomis partijomis dėl sprendimų, o ne su mumis“, – piktinasi G. Kirkilas.

Plačiau apie galimą valdančiosios koalicijos skilimą – laidoje „Dėmesio centre“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

sutartis

teisingai, jei sudare sutarti koalicija su socdemais, tai nera ko begioti pas konservu anuka

...

Na, taip: kokia pagarba su negeriančiais. :>

uz ka tave gerbt

pirdilai tu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS