G. Landsbergis apie apkaltą M. Majauskui: tai bandymas užtildyti opoziciją | Diena.lt

G. LANDSBERGIS APIE APKALTĄ M. MAJAUSKUI: TAI BANDYMAS UŽTILDYTI OPOZICIJĄ

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis nemato jokio pagrindo parlamentarų grupės Seimo nariui konservatoriui Mykolui Majauskui inicijuojamai apkaltai ir laiko tai eiliniu bandymu susidoroti su opozicija.

„Tai tiesiog yra dar vienas eilinis mėginimas susidoroti su opozicija ir aktyviais jos nariais. Akivaizdu, kad yra konfliktas Biudžeto ir finansų komitete tarp Stasio Jakeliūno ir Mykolo Majausko dėl S. Jakeliūno stumiamų reformų, dėl antikonstitucinių veiksmų, ir jis ieško desperatiškai visokių būdų, kaip vieną ar kitą komiteto narį prispausti, užtildyti, kad daugiau nekalbėtų. Kita vertus, galbūt tai yra šioks toks lenktyniavimas ir su Agne Širinskiene, kas sukurs daugiau komisijų, kas daugiau apkaltų surengs, reikia Ramūnui Karbauskiui įtikti, tai nėra taip paprasta“, - trečiadienį komentuodamas apkaltos iniciatyvą žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Jo įsitikinimu, M. Majausko apkaltai nėra visiškai jokio pagrindo. Pasak jo, absurdas būtų, jei kiekvieno Seimo nario kreipimasis į prokuratūrą nusipelnytų apkaltos.

Galbūt tai yra šioks toks lenktyniavimas ir su Agne Širinskiene, kas sukurs daugiau komisijų, kas daugiau apkaltų surengs, reikia Ramūnui Karbauskiui įtikti, tai nėra taip paprasta.

„Čia yra Konstitucinio Teismo klausimas, ir apkaltai pagrindo visiškai nėra, nes negalima uždrausti Seimo nariui kreiptis į prokuratūrą ir tokiu pagrindu jį šalinti iš Seimo. Čia reikia šiek tiek ir nuovokos turėti“, - sakė G. Landsbergis.

42 Seimo narių grupė siūlo inicijuoti apkaltą Seimo nariui konservatoriui Mykolui Majauskui.

Seimo posėdžių sekretoriate jie įregistravo nutarimo projektą, kuriame siūlo sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri ištirtų ir parengtų išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Mykolui Majauskui, primena ELTA. Siūloma, kad komisijoje dirbtų 12 Seimo narių.

„Seimo narys Mykolas Majauskas savo veiksmais (kreipimusi į prokuratūrą dėl nukentėjusių merginų neva paskleistos tikrovės neatitinkančios informacijos, bandymu jas įbauginti, daryti spaudimą, galimu melavimu apie savo santykius su merginomis - detaliau Seimo nario atlikti veiksmai nurodomi Seimo narių grupės teikime) piktnaudžiavo teise, jos suteiktomis procesinėmis priemonėmis ir savo, kaip Seimo nario, statusą visuomenėje panaudojo asmeniniais interesais, diskreditavo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos misiją, tuo pačiu - ir visą Seimą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, įsipareigojančią „gerbti ir vykdyti Konstituciją ir įstatymus“, „sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei“, - sakoma nutarimo projekte.

Jame siūloma pavesti komisijai iki 2019 m. kovo 1 d. atlikti tyrimą bei pateikti išvadą.

Tarp apkaltos iniciatorių yra Seimo nariai Stasys Jakeliūnas, Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis, Agnė Širinskienė, Povilas Urbšys, Naglis Puteikis, Andrius Palionis, Juozas Bernatonis, Gediminas Kirkilas, Irena Šiaulienė, Artūras Skardžius, Andriejus Stančikas ir kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Hmmm

Landzbergiu surveillance apkalta už nusikaltėlio gynimą ,Makauskas kaltas kartu su Gabrielių atlepausiu vyt lauk pakaks maitinti sudo krūvas perdancias kresluose

Tik paliesk

nors vieną konservatorių,tuoj -,,nori susidoroti su opozicija".Kaip nusibodo tas p. Gabrieliaus rypavimas.Pusę Seimo kadencijos nesimato jokių opozicijos darbų vien valdančiųjų dergimas kad ir ką bedarytų .Tokiu savo darbu,, Žmonių partija " netapsite ir kitus juodindami švaresni nebūsite.

Nuomone

Kolseime bus nors vienas konservatorius tol Lietuvos kiršinimas tęsis.o majauskas turi kartu su Alfa patinu kartu sedėtii
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS