G. Landsbergis apie R. Karbauskio kaltinimus: tai yra kliedesys | Diena.lt

G. LANDSBERGIS APIE R. KARBAUSKIO KALTINIMUS: TAI YRA KLIEDESYS

Reikia aiškiai pasakyti, kad publikacijomis internete siekiama išankstinių Seimo rinkimų, LRT RADIJUI sako Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Dėl to, tikina jis, kalbas „apie nestabilumus ir dar kažką reikėtų pamiršti suprantant, kad ir opozicijos vedančioji partija, ir Gabrielius Landsbergis, ir socialdemokratų lyderis, matyt, žinojo, ko siekia, ir aiškiai koordinavo savo žingsnius“. Tačiau konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis atkerta, kad „tai yra kliedesys“ ir reikėtų prisiimti atsakomybę už visą tą košę, kurios patys [valdantieji] privirė.

R. Karbauskis: socialdemokratų ir konservatorių lyderiai žino, ko siekia

Vakar ryte viename portale išėjusi publikacija apie tai, kad tikriausiai einama link išankstinių Seimo rinkimų, yra paruošta anksčiau, nes buvo publikuota dar prieš Socialdemokratų frakcijos sprendimą, LRT RADIJUI sako Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Dėl to, tikina jis, kalbas „apie nestabilumus ir dar kažką reikėtų pamiršti suprantant, kad ir opozicijos vedančioji partija, ir Gabrielius Landsbergis, ir socialdemokratų lyderis, matyt, žinojo, ko siekia, ir aiškiai koordinavo savo žingsnius“.

„Mes aiškiai įvardinsime, kad iš tikrųjų siekis buvo siekti išankstinių Seimo rinkimų, destabilizuoti situaciją. Aš matau scenarijų, kuris buvo paskelbtas „Delfyje“. Ir prezidentės pareiškimai, kad vyriausybė turėtų pasitikrinti savo pasitikėjimą, šiandien nuskambėjo tame kontekste, kad nebėra daugumos, reikia tada atitinkamai atstatydinti Seimą, jei Seimas pats nebalsuoja dėl sprendimo nepasitikėjimo vyriausybe. Tai yra scenarijus“, – tvirtina R. Karbauskis, paklaustas, ar šioje situacijoje įžvelgia sąmokslą.

Nežinau, iškyla toks nelabai pagarbus žodis, bet jis vienintelis, kuris tinka šiai situacijai, – tai yra kliedesys.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pastebėjimu, tai nėra gerai ar blogai –  tai normali politinė veikla: „Čia net ne kaltinimas. Čia tiesiog sakymas, kad to buvo siekiama. Ir jei bus bandoma neigti, kad to buvo siekiama, reikia skaityti publikacijas, kurios ne mūsų kurtos. Matyt, jos yra kuriamos tų politologų, kurie konsultuoja šias partijas. Mes pamatėme šiandien dvi publikacijas vienu momentu. Viena publikacija apie išankstinius Seimo rinkimus, antra – apie socdemų sprendimą likti dirbti koalicijoje.“

Paklaustas, kas, jo nuomone, vadovauja šiam scenarijui, R. Karbauskis sako, kad reikia žiūrėti, kam tai naudinga, t. y. tiems, kas tikisi laimėti išankstinius rinkimus.

„Šis scenarijus tikriausiai buvo naudingas tiems lyderiams, kurie šiandien savo frakcijose turi žmonių, kurie jų nenori matyti. Mes juk žinojome, kad takoskyra tarp socialdemokratų Seime ir naujo partijos lyderio labai ryški. Lygiai taip pat galiu pasakyti ir apie Konservatorių frakciją, kur yra žmonių, kurie ne visiškai palaiko partijos liniją (tas krikščioniškas flangas). Jei būtų išankstiniai rinkimai, šitų žmonių galėtų ir nelikti – juos galima eliminuoti“, – svarsto R. Karbauskis.

G. Landsbergis: patys valdantieji ėjo į tokią situaciją

„Čia man kaip stebuklinės pasakos porą puslapių Ramūnas perskaitė dabar. Net nežinau, kaip reaguoti. Turbūt reikėtų klausti tų žurnalistų, kurie minėtas publikacijas rengė ir kuriuos Ramūnas apkaltino, kad jie dirba politinėms partijos. Nežinau, iškyla toks nelabai pagarbus žodis, bet jis vienintelis, kuris tinka šiai situacijai, – tai yra kliedesys. Ir žmonės kartais tokius dalykus pasako dėl įvairių priežasčių. Dėl to, per didelės įtampos ar kokių kitų asmeninių problemų“, – į R. Karbauskio žodžius apie iš anksto parengtus scenarijus sako Konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis.

Anot jo, reali situacija tokia, kad normaliai veikiančios valdančiosios daugumos Lietuvoje nėra, ir nežinia, kad bus toliau – ar Gintautas Paluckas privers Seimo narius trauktis iš partijos, ar pats trauksis iš partijos vadovo pozicijos.

„Akivaizdu, kad valstybėje stabilumo tikrai nėra. Ir slėptis, kaltinti kitus, kad kažkas kažkokius scenarijus daro.... Man atrodo, buvo visiškai aišku, kad į tokią situaciją nuosekliai einama. Ėjo patys valdantieji su visais pasakymais, kai ir G. Paluckas buvo įvairiausiai vadinamas nepagarbiais žodžiais, ir S. Skvernelis tą nuolat darė“, – pastebi G. Landsbergis.

Akivaizdu, kalba konservatorių lyderis, kad buvo daromi tie veiksmai, kurie įkaitino situaciją iki tokios, kokia yra šiandien: „Patys susikūrė, patys joje atsirado ir dabar ieško kaltų. Iš tikrųjų jau juokinga – kada bus galima, po galais, prisiimti atsakomybę už visą tą košę, kurios patys privirė.“

Pagrindinis klausimas, pabrėžia G. Landsbergis, – ar valstybėje ir Seime yra žmonių, su kuriais būtų galima sėsti prie bendro stalo ir tartis dėl svarbiausių darbų. „Ar galime kalbėti apie mokesčių reformą nuosekliai rimtai? Apie visus įstatymus, kuriuos reikia keisti? Ar yra žmonių, kurie nori ne muštis dėl kiekvieno posto ar postelio, bet susidėlioti darbų planą, kad galėtume balsuoti. Kol kas to nematau. Matau tik kautynių lauką ir rūką, kylantį nuo to lauko“, – neslepia G. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

cely

paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

Aja

Tie konservatoriai dėl visko kalti.Ir jie taip kalti,kad dabartinė valdžia negali visiškai nieko dirbti.Nebent tik kovoti su alkoholiu. Nebūtų konservatoriai kalti,tai dabartinė valdžia taip dirbtų,kad net dūmai rūktų.O dabar negali dirbti,nes konservatoriai yra kalti.

...

Suėdė 'konservai' liberalus (o tokiais draugais dėjos), suskaldė 'konservai' socialdemokratus, nusitaikė į valstiečius... o kada bombikės sproginėt pradės, kada savanoriai į miškus išeis? (o gal šįkart ir kariuomenę pakels - juk ir tai jiems žinoma).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS