G. Landsbergis atskleidė konservatorių kandidatus prezidento rinkimams | Diena.lt

G. LANDSBERGIS ATSKLEIDĖ KONSERVATORIŲ KANDIDATUS PREZIDENTO RINKIMAMS

Tarp konservatorių partijos skyrių keliamų asmenų dalyvauti 2019 m. prezidento rinkimuose yra Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Andrius Kubilius, Vygaudas Ušackas ir Žygimantas Pavilionis, teigia konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Politikas „Žinių radijui“ sakė, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratų (TS-LKD) partijos skyrių iškeltų kandidatų sąrašas gali būti labai ilgas. Anot jo, tik spalio mėnesį bus galima susidaryti konkretesnį vaizdą.

G. Landsbergis pabrėžė, TS-LKD skyriai gali kelti nebūtinai partijai priklausančius kandidatus.

„Tai yra demokratiškas procesas, kurio metu žmonės gali laisvai, diskutuodami, apsisprendę kelti tiek partietį, tiek ir nepriklausomą kandidatą“, - aiškino politikas.

Konservatorius taip pat pažymėjo, kad skyrių iškeltiems asmenims bus sudaryta galimybė patiems išsibraukti iš sąrašo. G. Landsbergis davė suprasti, kad A. Kubilius tikriausiai turėtų pasinaudoti šia galimybe.

TS-LKD prieš ateinančius merų bei prezidento rinkimus organizuos pirminius atvirus rinkimus partijoje, kuriuose balsą už norimą konservatorių kandidatą prezidento rinkimuose galės atiduoti ne tik TS-LKD nariai.

Į kandidatų rinkimus bus įtraukti visi Lietuvos žmonės nuo 16 metų. Laimėjęs kandidatas vėliau dalyvaus pagrindiniuose rinkimuose.

G. Landsbergis prognozavo, kad tarp savo balsą pirminiuose rinkimuose pareiškusių partijai nepriklausančių narių turėtų būti mažiau nei balsavusių partiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

U

Už konservatorius nebalsavau niekad ir ne balsuosiu veidmainiai ,kaip ten liaudyje yra sakoma vilkas avies kailyje Arba apsaugok Viešpatie nuo konservatorių o nuo priešų apsiginsime patys Paskutiniu metu jie stengiasi sužlugdytį referendumą dėl seimo nariu sumažinimo iki 121 Aš kai pilietis siūlau padaryti kaip dėl atominės elektrinės referendumą ,kad seime 101 vienas narys ,kad mes piliečiai parodytume kad dar esame vieningi ir nepasiduotumėm manipuliacijom ir gyventi ir spręsti ne taip kaip konservatoriai nori o kaip mes tautos gyventojai norime

Klausimuks

O kur mūsų mylimas Matijošaitis?

Kas

Kas pasakys kad skvernelia miegodamas vienoje lovoje su svedu banko atstove turedamas paskola is svedu banko jiems neparsiduos juk lietuviskas mentalitetas tam leidzia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS