G. Landsbergis: Kaimo reikalų komiteto posėdžio įrašas vis dar slepiamas | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: KAIMO REIKALŲ KOMITETO POSĖDŽIO ĮRAŠAS VIS DAR SLEPIAMAS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydamas jį užtikrinti, kad Seimo sprendimu būtų panaikintas Seimo valdybos sprendimas, kuriuo neleidžiama opozicijai gauti Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio garso įrašo.

Kaip jau skelbta, Seimo valdyba atsisakė G. Landsbergiui pateikti Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio praėjusių metų rugsėjo 20-osios įrašą, kuriame buvo svarstomas žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo pataisos, galinčios būti svarbios asmenims, nuosavybės teise turintiems daugiau kaip 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės.

„Nepaisant ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio ir Seimo valdančiosios valstiečių frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio viešų patikinimų, kad tokie įrašai turi būti laisvai prienami, realybėje niekas nepasikeitė: minėto Kaimo reikalų komiteto garso įrašo gauti taip ir nepavyko. Tai dar labiau sustiprina nuomonę, kad įrašas, kuriame buvo kalbama ir apie žemės įsigijimo ribojimą, jei pirkėjo turimas plotas viršija 500 ha, yra slepiamas, - pažymėjo G. Landsbergis. - Kadangi tokių asmenų grupei priklauso ir R. Karbauskis, jo šeimos nariai bei jo vadovaujamas UAB „Agrokoncernas“, bet kokie minėto įstatymo pakeitimai yra labai jautrūs ir su jo svarstymu susijusi informacija be jokių ribojimų turėtų pasiekti visuomenę“.

Parlamentaro įsitikinimu, Seimo narys privalo turėti galimybę susipažinti su visų Seimo padalinių dokumentais, kurių reikia jo, kaip Tautos atstovo teises turinčio asmens, veiklai atstovaujant rinkėjų interesams bei ginant viešąjį interesą ir užkertant kelią grupinių ar asmeninių interesų įtvirtinimui Seimo komitetuose svarstomuose teisės aktuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS