G. Landsbergis: lenkų ūkininkų blokada kelia klausimų ir dėl Lietuvos nacionalinio saugumo | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: LENKŲ ŪKININKŲ BLOKADA KELIA KLAUSIMŲ IR DĖL LIETUVOS NACIONALINIO SAUGUMO

Lenkijos ūkininkams blokada Lietuvos ir Lenkijos pasienyje kelia klausimų ir dėl Lietuvos nacionalinio saugumo, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Didžiausias mūsų susirūpinimas yra tai, kad tiek blokada Ukrainos ir Lenkijos pasienyje, tiek ir blokada Suvalkų koridoriuje iš esmės tiesiogiai siejasi su nacionaliniu saugumu“, – penktadienį LRT laidai „Dienos tema“ sakė ministras.

„Įsivaizduokite, jeigu šiandien vyktų kad ir pratybos ir į Lietuvą turėtų patekti Vokietijos technika, kuri atvažiuoja būtent tuo keliu, kuris yra blokuojamas, ir ūkininkai pasako, kad jie dabar tikrins, ar tai yra tikrai ta technika. Tai siejasi su mūsų nacionaliniu saugumu“, – pridūrė jis.

Lenkijos ūkininkai penktadienį pradėjo iš dalies blokuoti kelią Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, ties buvusiu Kalvarijos ir Budzisko pasienio punktu.

Lenkai savaitę žada tikrinti, ką iš Lietuvos į Lenkiją veža vilkikai. Jie nuogąstauja, kad dalis Ukrainos grūdų iš Lietuvos vėl grįžta į Lenkiją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gedas

Atrodo dar daug "celofanų" Lietuvoj. Jie drąsuoliai putlerio draugai ,o gal buvo amnestija beprotnamiuose .

TIK JUOKAS IMA IŠ TO PIEMENS...

Kaip jis "rūpinasi" Lietuvos nacionaliniu saugumu...Kasdien, jau 30 virš metų landsberginė šutvė provokuoja karą Lietuvoje. Aktyviai dalyvauja Ukrainos, Baltarusijos perversmuose. Kišasi į Rusijos, Kinijos (dabar jau ir į Lenkijos) vidaus reikalus, lyg būtų pasaulio galiūnai...Ir...tai skaitosi rūpinimasis Lietuvos nacionaliniu saugumu...

:)))

anuke, greiciau skelnk sankcijas lenkijai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS