G. Landsbergis patvirtino: Kinijos atstovybė sustabdė vizų išdavimą Lietuvos piliečiams | Diena.lt

G. LANDSBERGIS PATVIRTINO: KINIJOS ATSTOVYBĖ SUSTABDĖ VIZŲ IŠDAVIMĄ LIETUVOS PILIEČIAMS

Kinijos atstovybė nuo trečiadienio sustabdė vizų išdavimą Lietuvos piliečiams, patvirtino užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Esame informuoti apie tai. Daugiau informacijos nėra pateikta, žinau, kad esant poreikiui Lietuvos piliečiai gali būti priimami kitose valstybėse“, – Lietuvos žurnalistams Kyjive ketvirtadienį sakė diplomatijos vadovas.

Kiek anksčiau pirmasis apie tai pranešė naujienų portalas „15min“.

G. Landsbergis teigė nežinantis nei priežasčių, nei laikotarpio, kuriam stabdomas šių kelionės dokumentų išdavimas.

Pastarąjį kartą Kinijos atstovybė vizų išdavimą Lietuvos piliečiams laikinai buvo sustabdžiusi 2021-ųjų lapkričio pabaigoje.

Tuomet ji teigė, jog taip nutiko dėl techninių priežasčių, vis tik šis žingsnis sekė po to, kai Kinija oficialiai pažemino diplomatinio atstovavimo lygį su Lietuva iki reikalų patikėtinių.

Tokį sprendimą Pekinas priėmė reaguodamas į Taivaniečių atstovybės Vilniuje atidarymą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (69)

NORMALIOSE VALSTYBĖSE...

Tokius piemenys, kaip Gabriuks seniai būtų ne tik vytas iš visų pareigų, bet ir pasodintas ne vieniems metams, kad neterštų oro ir nekenktų Lietuvai.

Kęstas

Lietuvos vaikai dabar priversti naudotis labai ribotu dirbtiniu intelektu, nes lietuvių kalba medžiagos internete yra išskirtinai mažai. Tai dar pagilina mūsų jaunosios kartos galimybių konkuruoti pasaulyje apribojimus. Jei nenorite, kad vaikai užaugtų laukiniais, vežkite juos į Vakarus jau dabar. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

...

Debilas jis pridare nesamoniu ant ilgam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS