G. Landsbergis sieja Rusiją su naciais po neramumų Dagestane, nukreiptų prieš žydus | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SIEJA RUSIJĄ SU NACIAIS PO NERAMUMŲ DAGESTANE, NUKREIPTŲ PRIEŠ ŽYDUS

  • 22

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sieja Rusija su nacistine Vokietija po neramumų daugiausiai musulmoniškame Dagestane, kur pasklidus žiniai, kad atskrido lėktuvas iš Izraelio, įsiutusi minia šturmavo oro uostą ieškodama žydų,

„Net po Bučos buvo žmonių, sakančių, kad negalima Rusijos lyginti su nacistine Vokietija. Kaip dabar? Ar pogromai neįtikino? Ar jums trūksta, kad V. Putinas užsiaugintų ūsus ir iškeltų dešinę ranką?“ – socialiniame tinkle „X“ pirmadienį paskelbė G. Landsbergis.

Dešimtys protestuotojų sekmadienio vakarą šturmavo oro uostą Rusijos Kaukaze esančiame Dagestane, pasklidus gandams, kad iš Tel Avivo atskrenda lėktuvas.

Socialinėje žiniasklaidoje ir Rusijos žiniasklaidos priemonėse RT ir „Izvestija“ paskelbti vaizdo įrašai rodo, kad protestuotojai išlaužė terminalo duris, kai kurie bėgo į kilimo ir tūpimo taką, kiti laužė užtvaras, norėdami patikrinti iš oro uosto išvažiuojančius automobilius.

Net po Bučos buvo žmonių, sakančių, kad negalima Rusijos lyginti su nacistine Vokietija. Kaip dabar? Ar pogromai neįtikino?

Dagestano gubernatorius pažadėjo, kad už incidentą atsakingi asmenys bus nubausti, 60 žmonių po incidento buvo suimti, pirmadienį nurodė rusų Vidaus reikalų ministerija.

Sekmadienį naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad kitoje Šiaurės Kaukazo respublikoje – Kabardos-Balkarijos respublikoje – Nalčiko mieste buvo padegtas žydų centras.

Neramumai kilo tęsiantis karui tarp Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ Gazos Ruože.

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovė spaudai Adrienne Watson (Eidrien Votson) socialiniame tinkle „X“ reaguodama į incidentą sakė: „JAV griežtai smerkia antisemitinius protestus Dagestane, Rusijoje. JAV vienareikšmiškai palaiko visą žydų bendruomenę, pasaulyje sparčiai augant antisemitizmui.“

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Išvada

Iśsigando žydelis , kad pats kada nepakliūtų musulmonams į nagus....

Anonimas

O! Fain komentaras -[cha cha cha]- -- Liuks! Taip paprastai bet taikliai nutapytas zydu sharzas,liuks,Man patiko[[[tik gaila ,kad machackaloje fainos nerado,,,butu istrauke ja uz nuodingo liezuvio,, ir sugrusti istorines zinias,jog hitleriniu fasistu okupuota Lietuva negalejo buti atsakinga uz fashistu zmogzudystes OKUPUOTOJE Europoje tai gi ir Lietuvoje. Shmeizikus riaus--- i dagestana

Džefas

Man labai patinka skaityti komentarų skiltį. Gerai laika praleidi, prisiklausai absoliučiai be filtro ištartus šizofreninio tipo mintis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS