G. Landsbergis Singapūre: Lietuvos valstybės interesas – matyti visą pasaulį | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SINGAPŪRE: LIETUVOS VALSTYBĖS INTERESAS – MATYTI VISĄ PASAULĮ

  • 19

Lietuviškumo salos užtikrina tvarius ir ilgalaikius ryšius su pasauliu, sako su Singapūro lietuvių bendruomene lituanistinėje mokykloje „Šnekutis” susitikęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Nuostabu, kai pirmas įspūdis įžengus į mokyklą – lietuviški žodžiai ant lentos. Lietuva yra globali valstybė, nors žemėlapyje matome tik mažą taškelį prie jūros, esantį taip toli nuo šių kraštų. Lietuvos valstybės interesas – matyti visą pasaulį. Mes negalime apsiriboti tik Europa“, – sekmadienį apsilankęs Singapūro lituanistinėje mokykloje sakė G. Landsbergis.

Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad bendruomenė susiburia greičiau nei įkuriamos oficialios institucijos, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Lietuvos valstybės interesas – matyti visą pasaulį.

„Po 30 nepriklausomybės metų jau pastebime, kad nuvykus atidaryti Lietuvos atstovybės lietuvių bendruomenė jau yra ten. Kitaip tariant – mes vejamės jus, kas dar kartą įrodo mūsų piliečių norą domėtis, plėstis ir dalintis savo patirtimi su kitais kraštais. Noriu jums padėkoti už jūsų darbus, puoselėjant lietuvių kalbą ir tradicijas ir kartu su verslo ir politiniais ryšiais kuriant tvarią ilgalaikę Lietuvos ekosistemą regione”, – mokykloje „Šnekutis“ sakė G. Landsbergis.

Kaip pranešė URM, Singapūro lituanistinėje mokykloje trečius mokslo metus šiemet pradėjo 24 mokiniai.

Lietuvių bendruomenės narė bei viena iš „Šnekučio” įkūrėjų Aura Taylor (Aura Teilor) susitikime teigė, kad prieš porą metų pradėjusi lietuviškas pamokas miesto parke, šiemet mokykla įsikraustė į modulines edukacines erdves Singapūre, kuriose vyksta ne tik kalbos, bet ir šokių, maisto gaminimo pamokos.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

nesibaigiančios ekskursijos ir savireklama

Už mokesčių mokėtojų pinigus

Anonimas

greiciausisia tas atzalas naikinsime o ne i siltas vietas

valstybė - tai aš

rūpestingas anūkas turi puoselėti ir tęsti ,,garbingas" tradicijas - tai kol gali, deda visas pastangas apsižvalgyt - taigi reikės kažkur gerai sudarbinti gausias savo giminės atžalas - Lietuvėlėj juk ne lygis, jau ir taip nustekenta, o vis rieda tik žemyn...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS