G. Landsbergis, V. Čmilytė-Nielsen su Baltijos šalių kolegomis aptars regiono saugumą | Diena.lt

G. LANDSBERGIS, V. ČMILYTĖ-NIELSEN SU BALTIJOS ŠALIŲ KOLEGOMIS APTARS REGIONO SAUGUMĄ

  • 1

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir Seimo vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen penktadienį Taline susitiks su Baltijos šalių kolegomis, aptars regiono saugumą.

G. Landsbergis ir V. Čmilytė-Nielsen Estijos sostinėje dalyvaus 29-ajame Baltijos Tarybos susitikime.

Kaip informavo Užsienio reikalų ministerija, diplomatijos vadovas ketina pristatyti kitų metų Lietuvos pirmininkavimo Baltijos Tarybai prioritetus.

Seimo vadovė taip pat dalyvaus 42-osios Baltijos Asamblėjos renginiuose.

„Rusijos agresija prieš Ukrainą ir kilusi grėsmė išskirtinai reikalauja dėmesio saugumo situacijai Baltijos regione. Šioje kritiškoje aplinkoje itin būtina, kad Baltijos valstybės išlaikytų vientisumą ir toliau stiprintų tarpusavio integraciją, siekdamos atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos įtakos, ir sutvirtintų savo balsą Europos Sąjungoje ir NATO“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Į Taliną taip pat vyksta Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis, parlamentarai Andrius Kupčinskas, Orinta Leiputė, Vytautas Juozapaitis, Ligita Girskienė, Kęstutis Masiulis, Audrius Petrošius, Linas Slušnys, Romualdas Vaitkus, Valdemaras Valkiūnas, Juozas Varžgalys ir Antanas Vinkus.

Baltijos Taryba yra bendras Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentinio bendradarbiavimo – Baltijos Asamblėjos – ir vyriausybinio bendradarbiavimo – Baltijos Ministrų Tarybos – posėdis.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų bendradarbiavimo organizacija, įsteigta 1991 metų lapkričio 8 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jezusmarija !!!!

Lietuvą atstovauja kriminalinė politinės korupcijos byloje nuteistos partijos Liberalų sąjūdis pirmininkė , Seimo pirmininkė Čmilytė ? Čia tokia konservatorių " skaidrioji " politika ? Ar Lietuva jau politinės " moralės dugne " ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS