G. Nausėda atkirto D. Grybauskaitei: Sausio 13-ąją ne apie smėlio dėžes turėtume kalbėti | Diena.lt

G. NAUSĖDA ATKIRTO D. GRYBAUSKAITEI: SAUSIO 13-ĄJĄ NE APIE SMĖLIO DĖŽES TURĖTUME KALBĖTI

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sureagavo į kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės Sausio 13-osios minėjime išsakytą kritiką šalies politiniam elitui.

„Aš manau, ne apie smėlio dėžes mes turėtume Sausio 13-ąją kalbėti“, – minėjimo metu žurnalistams Seime komentavo G. Nausėda.

Taip prezidentas sureagavo į kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką politiniams nesutarimams Lietuvoje.

„ (...) mūsų žmonės išeis į gatves ir apgins valstybę. Apgins bet kokiu atveju, nepriklausomai nuo to, ar mūsų politinis elitas vartosi ir stumdosi smėlio dėžėje, ar ne“, – šeštadienį žurnalistams Seime vykstančiame minėjime teigė D. Grybauskaitė.

Tuo metu G. Nausėda tikina, kad nesutarimai yra demokratijos proceso dalis, tačiau jie nedaro įtakos Lietuvos strateginiams tikslams.

Demokratija yra tokia, kuomet yra skirtingos nuomonės, konkurencijos elementai.

„Demokratija yra tokia, kuomet yra skirtingos nuomonės, konkurencijos elementai. Strateginiai tikslai Lietuvos visada išliks tie patys, privalome stiprinti, gražinti savo valstybę“, – sakė prezidentas.

Pasak šalies vadovo, Sausio 13-ąją verčiau reikėtų prisiminti kam buvo skirta ši auka.

„Labai svarbu prisiminti, kad Sausio 13-oji atvėrė mums galimybes, tiek daryti prasmingus darbus, tiek ir klysti. Svarbiausia, kad mes niekada nepamestume kompaso, vardan ko buvo ši auka“, – teigė jis.

Pastaruoju metu tęsiasi Prezidentūros ir Vyriausybės tarpusavio kivirčai, prasidėję nesutarimais dėl ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno atšaukimo. Užsienio reikalų ministerijai (URM) sulaukus ambasados Londone darbuotojų skundų dėl diplomato elgesio, mobingu kaltinamas ambasadorius spalį buvo atšauktas konsultacijoms. Tačiau Daukanto aikštė ragino atlikti nepriklausomą tyrimą. Be to, pasak prezidento G. Nausėdos, ambasadoriaus atšaukimas konsultacijoms tėra „pusinis sprendimas“.

Vėliau įtampos persikėlė ir į debatus dėl naujojo diplomatinės atstovybės vadovo Varšuvoje paskyrimo. Institucijos nesutaria, kas kaltas, kas strategiškai svarbioje kaimyninėje valstybėje Lietuva vis dar neturi savo atstovo.

Šią savaitę situacija tarp Prezidentūros ir URM dar paaštrėjo po to, kai šalyje lankėsi Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, tačiau ministras G. Landsbergis nebuvo pakviestas į šalių delegacijų susitikimą. Pats G. Nausėda sako, jog jis nebuvo kviestas ne dėl asmeninių priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Cha cha

Du komunistai pjaunasi o žmonės chrusčiovkėse lauks gerovės, gal ne stadionus reik statyt o žmonių bendra gerbūvį kelt jau tikrai užpiso neįgalus prezikas didysis vafas

abu labu

pseudogynėjai puikiai žino ką reikia kalbėti sausio 13, nes turėjo pakankamai laiko netrukdomai susidėlioti reikiamą įvykių chronologiją prieš aiškindami tiems, kurie patys matė, tiesiogiai dalyvavo ir gynė Lietuvos Laisvę.. Pastarieji dabar stovi už ,,žinovų" nugarų ir saugių atitvarų dar pastiprintų kariuomenės ir policijos kordonais, kad išgirdę komplimentus, skirtus ,,šunaujai", nesugalvotų apginti ir savo teisių..

Anonimas

Tam As Asile, kas ten kur žuvo 1988 metais? Ar ne būsi komsorgės Dalios auklėtinis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS