G. Nausėda: laisvė – tai kelias, kurį kadaise pradėjome ir kuriuo eisime dar ne vieną šimtmetį | Diena.lt

G. NAUSĖDA: LAISVĖ – TAI KELIAS, KURĮ KADAISE PRADĖJOME IR KURIUO EISIME DAR NE VIENĄ ŠIMTMETĮ

Vilniuje, Lukiškių aikštėje, antradienį paminėta Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos teritorijos diena – Lietuvos laisvės diena.

Laisvės dienos minėjime dalyvavęs prezidentas Gitanas Nausėda kvietė prisiminti praeities idealus ir toliau vieningai kurti bei puoselėti valstybę.

Šalies vadovas priminė, kad Laisvės diena kasmet kviečia didžiuotis didžiu Lietuvos žmonių pasiekimu – svetimos okupacinės kariuomenės išvedimu 1993 metų rugpjūčio 31 dieną.

„Tačiau laisvė nėra ir niekada nebus baigtinis taškas valstybės ir tautos istorijos erdvėje. Laisvė – tai kelias, kurį kadaise pradėjome ir kuriuo eisime dar ne vieną šimtmetį. Ir nors ją gali atspindėti konkreti istorinė data, tikroji laisvės didybė atsiskleidžia tik ilgesnėje istorinėje perspektyvoje“, – sakė prezidentas į minėjimą susirinkusiems žmonėms.

Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos metinių minėjimas

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Pasak šalies vadovo, laisvės idealai visada, net tamsiausios priespaudos metais, lydėjo Lietuvos žmones ir skatino nepasiduoti.

„Šiandien mes galime nesutarti dėl daugelio dalykų – tokia yra demokratijos prigimtis ir jos kaina. Tačiau kai po dešimties ar dvidešimties metų pažvelgsime atgal, tikiu, ryškiausiai prisiminsime ne politinius susiskaldymus ar priešpriešas, o tai, kas mus vienijo. Tai, ką sugebėjome pasiekti kartu kaip tauta“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, kad neatsitiktinai Laisvės diena minima Lukiškių aikštėje, kuri anksčiau buvo pažymėta priespaudos ženklu, o šiandien simbolizuoja, ką galime pasiekti, sujungę jėgas ir pasišventę kovai su neteisybe. Prezidentas išsakė lūkestį, kad šioje aikštėje bus įamžinta Laisvė ir laisvės kovotojų atminimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Juozas

Imkem dalgius spragelus ir sakes.....lanzbegio gaujos pakalikai.

Genute

Jeigu taip eisime kaip dabar, tai prieisime tik juoda akligatvy. Kelio nematau. 30 metu ir ką turime?

'prezidente' \\\\\.../////

nusiimk rožinius akinius.Ką nematai,kad Lietuva suskilo, atsidūrė ant pilietinio karo slenksčio ir ant išnykimo ribos,kaip valstybė ???---Ką veiksi,kam vadovausi,ožiui ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS