G. Nausėda reiškia užuojautą dėl buvusio Suomijos prezidento mirties | Diena.lt

G. NAUSĖDA REIŠKIA UŽUOJAUTĄ DĖL BUVUSIO SUOMIJOS PREZIDENTO MIRTIES

  • 4

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį išreiškė užuojautą dėl buvusio Suomijos prezidento Martti Ahtisaari (Marčio Ahtisario) mirties.

Lietuvos vadovas perdavė savo ir šalies žmonių užuojautą dabartiniam Suomijos prezidentui Sauli Niinisto (Sauliui Nynistei), buvusio lyderio artimiesiems ir visiems Suomijos gyventojams.

„Martti Ahtisaari buvo drąsus lyderis, visą gyvenimą gynęs demokratijos principus ir skatinęs taiką. Buvęs Prezidentas reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos ir Suomijos santykių stiprinimo bei tvirtai rėmė Lietuvos eurointegracinę kryptį. Mūsų šalies žmonės prisimins Prezidentą kaip tikrą Lietuvos draugą“, – rašoma Lietuvos vadovo užuojautoje.

Buvusiam Suomijos Prezidentui Martti Ahtisaari 1996 metais įteiktas Lietuvos valstybinis apdovanojimas – Vytauto Didžiojo ordino Didysis kryžius už nuopelnus plėtojant Suomijos ir Lietuvos tarpvalstybinius santykius bei pastangas įtvirtinant pasaulio tautų santarvę.

M. Ahtisaari, kuriam buvo 86 metai, mirė pirmadienį. Jis pastaruosius metus kovojo su Alzheimerio liga.

M. Ahtisaari Suomijos prezidento pareigas ėjo 1994 – 2000 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

To su palengvėjimu

TU DURNAS BALVONE KA TU SUPRANTI BEMOKSLI TAI PREZIDENTAS IŠLAIKES PADARES TURTINGA SAVO ŠALI EUROPOS ŽEMYNE EUROPINE SU SAVO KONSTITUCIJA KALBA PAPROČIAIS ir ŠVEDAI NORVEGAI TURI TA STATUSA BET SUSIDIRBO PRIĖME I VALDŽIA SCWABINIUS EMIGRANTUS JAU NYKTI PRADĖJO O SUOMIAI AUKŠTUMOJE MES LIETUVEI LABAI ARTIMI SUOMIAM BET MŪSU PARAZITU VALDŽIA MUS NAIKINA NET TOKIUS UKRAINUS MUMS SIULINA I BROLIUS TAI PROTU NESUVOKIAMA TAI BJAURU MES NE SLAVAI IR NIEKADA JEIS NETAPSIM MES KATALIKAI SKANDINAVAI

Jonas g

O prezidentas is veido matosi kad problemos lietuvoje jo neliecia...kam gyventi gera...

Su palengvejimu

suomius! Viena renta maziau!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS