G. Nausėda: Sakartvelas rizikuoja narystės ES perspektyva | Diena.lt

G. NAUSĖDA: SAKARTVELAS RIZIKUOJA NARYSTĖS ES PERSPEKTYVA

  • 10

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Sakartvelo valdantieji, neatsitraukdami nuo įtampą bei protestus sukėlusio „užsienio įtakos“ įstatymo, rizikuoja netekti narsytės Europos Sąjungoje (ES) perspektyvos.

„Šis kelias yra kelias į niekur. Jis Sakartvelą bloškia atgal eurointegracijos kelyje. Sakartvelo integracija sustos, o gal net pradės degraduoti, jei Vyriausybė neatsitokės“, – trečiadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Visgi, pasak jo, Sakartvelas dar turi galimybę stabilizuoti situaciją.

„(Leiskime – ELTA) veikti pilietinei visuomenei. Pilietinė visuomenė protestuoja prieš tokio pobūdžio įstatymines iniciatyvas, kurios yra ne kas kita, kaip rusiškos kultūros, rusiško veikimo būdo pernešimas į Sakartvelo erdvę. Tai niekaip nėra suderinama su ES vertybėmis ir Sakartvelo aspiracijomis žengti eurointegracijos keliu“, – teigė G. Nausėda, pridurdamas, kad šiuo metu ypač svarbu stiprinti ryšius su pilietine Sakartvelo visuomene.

ELTA primena, kad tūkstančiai Sakartvelo gyventojų trečiadienį atnaujino protestus, po to, kai parlamentas, nepaisydamas kelias savaites trukusių demonstracijų ir įspėjimų iš Briuselio, kad tai pakenks Tbilisio siekiams prisijungti prie ES, pritarė prieštaringai vertinamam „užsienio agentų“ įstatymo projektui.

ES taip pat pasmerkė policijos veiksmus, kai šį antradienio vakarą prieš dešimtis tūkstančių protestuotojų panaudojo ašarines dujas, vandens patrankas ir gumines kulkas.

Įstatymų leidėjai 83 balsais „už“ ir 23 „prieš“ per antrąjį svarstymą pritarė minėtam įstatymo projektui. Sakartvelo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ pareiškė ketinanti pasirašyti įstatymą iki gegužės vidurio, tvirtindama, kad juo tik siekiama padidinti pilietinių grupių finansavimo iš užsienio skaidrumą.

Bet jo kritikai teigia, kad siūlomas įstatymas primena represinį Rusijos įstatymą, naudojamą siekiant nutildyti kitaminčius.

Priešpaskutinis šio įstatymo skaitymas įvyks pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Rinkėjas

Gruzija jankiu imperijalistų padugnėm nesiruošia šiknos laižyti !!!!!

Naivi vata

Prodažnus nusipirko ir nori ištikimybes

GRUZIJA NE LIETUVA p.NAUSĖDA...

Tai ne ta tauta, kuri pasiruošusi kam nors laižyti šiknas. Tuo gerai įsitikino Lietuvos iškrypėlės sėkla pabandęs tik pamokyti Gruziją...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS