G. Nausėda sako esantis pasirengęs organizuoti Vakarų šalių prezidentų vizitą į Ukrainą | Diena.lt

G. NAUSĖDA SAKO ESANTIS PASIRENGĘS ORGANIZUOTI VAKARŲ ŠALIŲ PREZIDENTŲ VIZITĄ Į UKRAINĄ

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako esantis pasirengęs organizuoti Vakarų šalių lyderių vizitą į Rusijos užpultą Ukrainą.

„Aš tikrai matau prasmę tokių vizitų ir aš manau, kad reikėtų planuoti tokius vizitus kartu su kitų valstybių prezidentais ir esu pasirengęs tą padaryti“, – žurnalistams trečiadienį sakė Lietuvos vadovas.

Anksčiau šią savaitę Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos ministrai pirmininkai vyko į Kyjivą ir susitiko su šios šalies vadovu Volodymyru Zelenskiu. Jis pakvietė atvykti ir kitus Vakarų lyderius.

„Kviečiu visus Ukrainos draugus į Kyjivą. – pareiškė Ukrainos prezidentas „Telegram“ kanale. – Tiesa, čia gali būti pavojinga, nes mūsų dangus nėra užvertas Rusijos raketoms ir kariniams lėktuvams.“

Aš tikrai matau prasmę tokių vizitų ir aš manau, kad reikėtų planuoti tokius vizitus kartu su kitų valstybių prezidentais ir esu pasirengęs tą padaryti.

Kyjivas jau kurį laiką prašo NATO virš Ukrainos užtikrinti neskraidymo zoną, tačiau Vakarų šalys baiminasi, kad toks žingsnis gali privesti prie tiesioginės Aljanso ir Rusijos konfrontacijos.

Vis dėlto G. Nausėda pabrėžė, kad svarbūs ne tik palaikomieji vizitai, bet ir renginiai, kuriuose yra telkiama pagalba Ukrainai.

„Matome didelę prasmę, telkiant viešąją nuomonę Vakaruose, telkiant politikų valią Vakaruose. Tai mums sekasi daryti, nepabijosiu šių žodžių, gana gerai. Turbūt geriausias įvertinimas yra tas, kuris ateina iš pačios Ukrainos“, – sakė prezidentas.

Pasak šalies vadovo, Kyjivas dėkoja Lietuvai už pastangas, kad karo draskomos valstybės balsas „tarptautinėje bendruomenėje skambėtų tvirtai, kad jis veiktų žmones, kad jie keistų mąstymo įpročius, kuriuos turėjo anksčiau“.

„Karo baisumai atveria akis beveik visiems“, – teigė jis.

Gairės: Gitanas Nausėda, Vakarų lyderiai, vizitas į Ukrainą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS