G. Surplys rinkimų agitaciją derina su ministro darbu | Diena.lt

G. SURPLYS RINKIMŲ AGITACIJĄ DERINA SU MINISTRO DARBU

Gegužę žemės ūkio ministro kėdę užėmęs Giedrius Surplys rugsėjį jėgas išbandys ir rinkimuose į Seimą, kur patekti sieks po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vėliava. Apmokamas atostogas agitacijai panaudojęs liepos mėnesį, rugpjūtį politikas ministro darbą derina su rinkimų kampanija.

Aktyviai socialinio tinko „Facebook“ paskyroje naujienomis iš susitikimų su rinkėjais besidalijantis politikas tikina agitacija užsiimantis tik po darbo valandų. „Agitaciją ir ministro darbą derinu taip, kad agituoti važinėju vakarais po darbo. Kadangi turiu tris vaikus - man priklauso du vadinamieji „tėvadieniai“, tad kai manęs nebūna ministerijoje, naudojuosi būtent jais. Paskutinę savaitę prieš rinkimus pasiimsiu atostogas“, - Eltai sakė G. Surplys.

Ministro „Facebook“ paskyroje matyti, kad į susitikimus su rinkėjais G. Surplį kartais lydi kitų ministerijų vadovai, aplinkos ministras Kęstutis Navickas, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ar žinomi politikai kaip Ramūnas Karbauskis.

Tai nėra labai sąžininga, nes pareigas einantys ministrai turi pranašumą prieš kitus kandidatus.

Politologo, socialinių mokslų daktaro Lauro Bielinio teigimu, toks politikų elgesys nėra naujiena Lietuvos rinkimų praktikoje. „Jei padarytume tyrimą, tai pamatytume, kad prieš kiekvienus rinkimus ministrų kelionės po regionus stipriai paintensyvėja. Tai yra administracinio resurso panaudojimas asmeniniais tikslais. Tai nėra labai sąžininga, nes pareigas einantys ministrai turi pranašumą prieš kitus kandidatus“, - aiškina L. Bielinis.

Tuo tarpu Vytauto Didžiojo universiteto socialinių mokslų dekanas, politologas Algis Krupavičius buvo santūresnis. „Jei dirba rinkimų apygardoje, kur yra išrinkti, tai tokie susitikimai yra pateisinami. Tačiau reikia vertini pagal sveiko proto kriterijų - neturėtų važiuoti kas savaitę. Jei kurį laiką rinkimų kampanijos metu ministras išeitų atostogų - kiltų mažiau abejonių. Tokia taisyklė turėtų būti“, - Eltai sakė A. Krupavičius.

Laisva vieta Zanavykų vienmandatėje apygardoje atsirado, kai iš Seimo po nepavykusios apkaltos dėl ryšių su buvusiu KGB darbuotojų pasitraukė socialdemokratas Mindaugas Bastys. Laisvą Seimo nario kėdę užimti taip pat taikosi Darbo partijos keliamas buvęs žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Irena Haasė, socialdemokratas Paulius Visockas, save išsikėlę Janina Meškauskienė ir Mindaugas Tarnauskas bei į Seimą sugrįžti bandantis M. Bastys.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tagi

Cia lauzoma konstitucija

tik taip

devyni darbai desimtas badas

Zelemunčikas

Dar,zelemunčikam smalsu:-kurį jo darbą palankiau vertina tauta?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS