Į rinkimų kovą dėl prezidento posto stoja ir M. Puidokas | Diena.lt

Į RINKIMŲ KOVĄ DĖL PREZIDENTO POSTO STOJA IR M. PUIDOKAS

Parlamentaras Mindaugas Puidokas paskelbė sieksiantis dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Stabdau savo įgaliojimus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje, nes dalyvausiu prezidento rinkimuose“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė M. Puidokas.

„Kandidatuodamas aš siūlau geresnės Lietuvos viziją: demokratinė valstybė, pagrįsta dialogu ir kompromisu, bendro gėrio samprata, suvokimu, kad šis žemės lopinėlis yra mūsų namai“, – teigė Seimo narys.

Stabdau savo įgaliojimus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje, nes dalyvausiu prezidento rinkimuose.

39-erių parlamentaras teigė sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose priėmęs sulaukęs raginimų kandidatuoti iš visuomenės atstovų.

„Sulaukęs oficialaus kvietimo ir daug asmeninių raginimų iš organizacijų, visuomenės veikėjų turėjau persvarstyti savo ketinimus. Jei anksčiau esu sakęs, kad šio žingsnio nesvarsčiau, (...) nenoriu nuvilti žmonių, kurie išsakė ir skelbia paramą mano idėjoms“, – sakė M. Puidokas.

Žada siekti atkurti santykius su Rusija

M. Puidokas sako esantis už „tiltų tiesimo užsienio politiką“, o santykių su Rusiją nebuvimą vadina „prastu strateginiu sprendimu“.

„Baltarusijos izoliavimas ar santykių su Rusija nebuvimas taip pat yra prastas strateginis spendimas, kuris veda į nulinius rezultatus. Būtina tiesti tiltus, o ne statyti aklinus barjerus. Jei kita šalis atsisakys eiti draugystės tiltu, tai bus jos pasirinkimas, ne Lietuvos. Toks turi būti Lietuvos užsienio politikos pamatas“, – pirmadienį Seime pristatydamas savo rinkiminę programą sakė M.Puidokas.

Spaudos konferencijoje paskelbęs apie kandidatavimą M. Puidokas tvirtino, jog visada „viena reikšmingiausių laikė tiltų tiesimo politiką“.

„Lietuvos geopolitika ir geografinė padėtis nulemia, kad esame kryžkelėje tarp Vakarų krikščioniškosios ir Rytų ortodoksiškos civilizacijų, mums lemta būtų geopolitiniu tiltu tarp tų, kas neranda bendros kalbos“, – sakė Seimo narys.

„Turime būti tie, kurie padeda savo strateginiams partneriams JAV ir Vakarų Europoje tiesti politinių sprendinių tiltus su Baltarusija ar Rusija, nes mes šioje srityje turime daugiausiai žinių, istorinės patirties ir kultūrinio supratimo“, – kalbėjo M. Puidokas, pridūręs, kad „užsienio politika nebus sėkminga, jei patys neieškosime abipusiai naudingų santykių“.

Praėjusią savaitę buvo paskelbtas viešas kelių dešimčių žmonių laiškas su raginimu M. Puidokui kandidatuoti į prezidentus. Tarp pasirašiusiųjų buvo pedagogų, akademinės bendruomenės atstovų, visuomenininkų.

Konstitucija numato, kad prezidentu gali būti renkamas asmuo, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję ne mažiau kaip keturiasdešimt metų. M. Puidokui 40 sueis kovą.

Prezidento rinkimai vyks gegužės mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (63)

Romas is Kauno

Palaikykime MINDAUGA PUIDOKA.Apginkime ji nuo Naisiu mijonieriaus.

Mociute

Ar vaikas jau pampersu nebenesioja?

Nevykėliai

Karlikas Karbauskis susirūpino Puidoko sveikata.Gal ir verta.Bet gal pirmiausia reikėtų Skverneliui tuo pačiu susirūpinti,nes lenda į tokį postą,kur jis nė per ką netinka-nei išsiauklėjimu,nei savitvarda,nei nesugebėjimu pramokti pagrindinės ES kalbos,kuria bendrauja visų valstybių vadovai.Rusų tikriausiai gerai moka,nes be jos irgi kažkada nebuvo galima bendrauti su to laikotarpio valdančiaisiais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS