I. Šimonytė: šios kadencijos Seimui trūko diskusijų apie Lietuvos ateitį | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: ŠIOS KADENCIJOS SEIMUI TRŪKO DISKUSIJŲ APIE LIETUVOS ATEITĮ

Kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė, paprašyta įvertinti kadenciją baigiančio Seimo darbą, atkreipė dėmesį, kad šiam parlamentui trūko diskusijų apie Lietuvos ateitį. Politikės teigimu, kadenciją baigiantis Seimas neproporcingai daug laiko skyrė praeities klausimams, kuriems tirti buvo steigiamos įvairios komisijos, kompromitavusios patį parlamentinio tyrimo institutą.

„Visko buvo. Buvo turbūt sprendimų, kurie yra geri, buvo sprendimų, kurių buvo galima išvengti, bet, matyt, ko labiausiai trūko, tai diskusijų, kokia yra Lietuvos ateitis. Nes kažkaip neproporcingai daug laiko mes skyrėme ne ateities, o praeities klausimams“, – antradienį žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

„Ir Seimas su savo visokiomis komisijomis kasinėjo dalykus, kurie buvo prieš dešimt metų, kurie buvo prieš dvidešimt metų, kurių gal niekada nebuvo. Tai, tiesą sakant, ir kompromitavo patį parlamentinio tyrimo institutą, ir iššvaistė daug laiko be labai apčiuopiamos prasmės“, – pridūrė ji.

Visgi kandidatė į premjeres teigė, kad bendrai vertinant parlamento darbas buvo įprastas tuo požiūriu, kad buvo svarstoma labai daug klausimų, daug projektų, buvo ir nemažai rutinos.

„Klausimas, kiek iš tų projektų kaip nors labai esmingai pakeitė žmonių situaciją ir gyvenimus, kažkokia dalis, be jokios abejonės, (pakeitė – ELTA), kita dalis gal daugiau buvo darbo fonas. Tai, manau, kad naujas Seimas turėtų apie ką pagalvoti iš šio Seimo patirties pasimokydamas ir galbūt nekartodamas tų klaidų, kurios buvo“, – atkreipė dėmesį I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na,

dabar šviesi Lietuvos ateitis greit pasimatys - partnerinės šeimos su nuliniu gyventojų prieaugliu ir taip šiuo požiūriu jau nukraujavusioje Lietuvoje.

Oi tik nereikia..

Su opozicija kur reiškėsi konservatos ir kiti mumbrikai buvo neįmanoma vest jokių diskusijų - visada prieš, visada su patyčiom. O valstiečiai tikrai daug padarė nenusilenkdami moraliniam terorui ir nenuolaidžiaudami dinastijom ar klanams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS