I. Šimonytė žada papildomą finansavimą kariuomenės divizijos kūrimui | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ ŽADA PAPILDOMĄ FINANSAVIMĄ KARIUOMENĖS DIVIZIJOS KŪRIMUI

Premjerė Ingrida Šimonytė žada papildomą finansavimą kariuomenės divizijos kūrimui, šios išlaidos nepateks į asignavimus krašto apsaugai, kitąmet sieksiančius maždaug 2,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

„Reikės susidėlioti kalendorių ir pradėti tą pajėgumą vystyti. Tai bus virš dabar numatytų 2,52 proc. BVP asignavimų. Iš esmės bus du su puse, plius karinis mobilumas ir priimančios šalies parama, plius divizijos pajėgumų vystymo pradžia“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė Vyriausybės vadovė.

Ji teigė, jog detaliau išlaidas gynybai bus galima komentuoti, kai Finansų ministerija parengs 2024 metų biudžeto projektą.

Premjerė taip pat pabrėžė, kad įtraukiant karinį mobilumą ir priimančiosios šalies paramą bei divizijos kūrimo finansavimą, faktinės išlaidos gynybai „bus 2,7–2,8 proc. BVP“.

„Tų apskaitos variantų ir procentų gali būti įvairių, bet man atrodo, kad ne tai yra svarbu. Svarbu, kad yra stabilus finansavimas, dėl kurio partijos susitarė, tada yra keletas projektų, kurie yra ant viršaus“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Anksčiau šią savaitę, skaitydamas metinį pranešimą, prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad su dabartiniu gynybos finansavimu kariuomenės divizijos Lietuvoje sukurti nepavyks.

Valdžios institucijos kurti diviziją sutarė gegužės pradžioje vykusioje Valstybės gynimo taryboje. Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tą numatančius įstatymo projektus Seimui žadėjo pateikti dar birželį.

Ministerijos skaičiavimu, išlaidos kuriant diviziją kasmet vidutiniškai sieks 200 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Is savos

algos ir ka is Snoro pavogei - ir finansuok! O tautai reikia kokybisko gyvenimo,o ne mirties masinos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS