Į socialdemokratų gretas grįžo signatarai B. Genzelis ir J. Pangonis | Diena.lt

Į SOCIALDEMOKRATŲ GRETAS GRĮŽO SIGNATARAI B. GENZELIS IR J. PANGONIS

  • 8

Į Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) grįžo Nepriklausomybės akto signatarai filosofas Bronislavas Genzelis ir ekonomistas Jonas Pangonis.

Kartu su 83 metų B. Genzeliu į Lietuvos socialdemokratų partiją įstojo ir signataro žmona, gydytoja Mėnulė Muldarytė-Genzelė, pranešė partija.

B. Genzelis iš partijos buvo pasitraukęs nuo 2008 metų po išsakytos kritikos partijos valdymui, deleguotos švietimo ir mokslo ministrės Romos Žakaitienės sprendimams. Pasitraukęs iš LSDP jis per 2008 metų Seimo rinkimus vedė Lietuvos socialdemokratų sąjungą. Šiuo metu ši partija veiklą jau yra nutraukusi.

67 metų J. Pangonis iš socialdemokratų gretų buvo pasitraukęs nuo 2002 metų dėl eitų vadovaujamų pareigų Lietuvos muitinėje.

BNS primena, kad Lietuvos socialdemokratų partiją rudenį paliko dalis parlamentarų: Gediminas Kirkilas, Juozas Bernatonis ir kiti, paskui juos partiją paliko dar dešimtys socialdemokratų.

Pasitraukę parlamentarai nepritarė partijos pirmininko Gintauto Palucko inicijuotoje partiečių apklausoje išsakytai pozicijai Seime trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nilka

Cha . Arteja prie pabaigos prisichapinti pinigai kai buvos seime

...

Tuoj teks tai 'partijai' susigrąžint LKP vardą.

taip

zydelis bandys gelbeti kolegas fruko tik sakalo ir iseis visas soc..demonu burimo ratas....is kavos tirsciu....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS