Iniciatyvinė grupė sieks sumažinti kartelę referendumui surengti | Diena.lt

INICIATYVINĖ GRUPĖ SIEKS SUMAŽINTI KARTELĘ REFERENDUMUI SURENGTI

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo piliečių iniciatyvinę grupę, kuri sieks surengti referendumą dėl kartelės referendumui nuleidimo.

Registruota 21 Lietuvos piliečio grupė rinks parašus, kad Lietuvoje vyktų referendumas pakeisti Konstituciją, joje nustatant, jog „referendumas skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 50 tūkst. piliečių, turinčių rinkimų teisę“.

Dabar Konstitucija nustato, kad referendumas skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 300 tūkst. piliečių, turinčių rinkimų teisę.

Iniciatoriai taip pat siūlo į Konstituciją įrašyti reikalavimą, kad „referendumui priimti įstatymai keičiami tik nauju referendumu“.

Kad toks referendumas būtų paskelbtas, iniciatoriai privalo per šešis mėnesius, tai yra iki 2019 metų balandžio 30 dienos, surinkti 300 tūkst. rinkėjų parašų.

Iniciatyvinei grupei atstovauja Vytautas Jurgis Kadžys ir Aras Vyturys Sutkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

iniciatyviniai

tai jau iškart sumąstė kaip daugiau parašų surinkt- dviese atstovaus už keturis vytautas jurgis ir aras vyturys :)

Anonimas

caras ir jo davatka neskaite net konstutucijos va kokio lygio sventieji sedi seime ir valstybej prie lovio

Zelemunčikas

Nepraustaburniui-mažaraščiui debilui.Prisipažįsti,kad jau tada kolchoznykų afera dėl žemės nepraėjo.Nesitikėk,Lietuvos išdavikų afera dėl dvigugos pilietybės irgi nepraeis.Taip tvirtai sakau todėl,kad mano šeimoje yra emigravę 27 pirmos eilės giminaičiai,tame tarpe ir 2 sūnūs su šeimomis,jau prieš 20 metų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS