Įsigaliojo draudimas agituoti rinkimuose | Diena.lt

ĮSIGALIOJO DRAUDIMAS AGITUOTI RINKIMUOSE

  • 2

Šeštadienio naktį įsigaliojo draudimas agituoti ne tik sekmadienį vyksiančiuose savivaldos, bet ir prezidento, Europos Parlamento rinkimuose, referendumuose.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas draudžia rinkimų agitaciją iki jų pradžios likus 30 valandų ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos.

Agitacijos draudimas prasidėjo šeštadienį 1 val. nakties ir truks iki sekmadienio 20 val., išskyrus išorinę politinę reklamą, iškabintą iki prasidedant šiam draudimui.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pažymi, kad pagal įstatymą, tokiomis pačiomis sąlygomis ir tvarka nurodytu metu draudžiama ir kitų vykstančių politinių kampanijų, t. y. prezidento, Europos Parlamento rinkimų ir referendumų agitacija.

Komisija perspėja, kad agitacijos draudimo laikotarpiu neturėtų būti renkami parašai už pretendentus į prezidentus, už referendumų iniciatyvas.

Anot VRK, agitacijos draudimas galioja ir socialiniuose tinkluose, todėl nei politikai, nei rinkėjai neturėtų skelbti, dalytis agitacinio turinio įrašais, keisti paskyros nuotrauką į susijusią su agitaciniais elementais ir t. t.

Rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą.

Rinkimų ar referendumo agitacijos draudimo pažeidimas šiuo laikotarpiu asmenims užtraukia baudą nuo 140 iki 300 eurų, komisijų nariams, stebėtojams – nuo 300 iki 1150 eurų.

Bauda žiniasklaidai už neleistiną agitaciją draudimo laikotarpiu užtraukia baudą nuo 2700 iki 6 tūkst. eurų.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyksta sekmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

uz kumele

uz kumele .visi balsuokite uz kumele.

eina sau

30 metu jie labai gerai gyvena, o Tu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS