Izraelio premjeras: gerbiu V. Putiną, į Ukrainos konfliktą nesikišime | Diena.lt

IZRAELIO PREMJERAS: GERBIU V. PUTINĄ, Į UKRAINOS KONFLIKTĄ NESIKIŠIME

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahu) sako, kad gerbia Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir nesikiš į karą Ukrainoje, nes Izraeliui pakanka savų problemų.

„Mes esame kolegos (su V. Putinu), gerbiame vienas kitą, labai atvirai vienas su kitu kalbame“, – pirmadienį transliuotame interviu LRT laidai „Dienos tema“ sakė B. Netanyahu.

Jis teigė prašęs Rusijos vadovo „išmesti Iraną iš Sirijos“ dėl Teherano keliamos grėsmės Izraeliui.

Žurnalistės paklaustas, ar galėtų paprašyti išvesti Rusijos kariuomenę iš Ukrainos, B. Netanyahu atsakė: „Žinot, mums pakanka ir savų politinių problemų“.

„Mes su Rusija kalbamės tik apie tai, kas mums tiesiogiai svarbu. Esame svarbi šalis, stipri šalis, bet tokiuose pokalbiuose apsiribojame tik savo artimiausiais kaimynais. Ir dėl to nenoriu nesusipratimų, nenoriu sukurti iliuzijų“, – sakė Izraelio ministras pirmininkas.

Mes su Rusija kalbamės tik apie tai, kas mums tiesiogiai svarbu.

B. Netanyahu praėjusią savaitę per vizitą Lietuvoje prašė Baltijos šalių lyderių, kad Europos Sąjunga (ES) padidintų spaudimą Iranui ir pasektų JAV pavyzdžiu atnaujindama sankcijas Teheranui dėl vystomos branduolinės programos.

B. Netanyahu teigimu, bendra Irano grėsmė leido Izraeliui normalizuoti santykius su arabų šalimis, o tai gali padėti siekti taikos su palestiniečiais.

Lietuvos pareigūnai savo ruožtu sakė norintys, kad Izraelis labiau įsiklausytų į Baltijos šalių nerimą dėl Rusijos. Izraelis nėra prisidėjęs prie ES, JAV ir kitų Vakarų šalių Maskvai taikomų sankcijas už intervenciją Ukrainoje.

Šiemet gegužės 9-ąją viešėdamas pergalės Antrajame pasauliniame kare minėjime Rusijoje B. Netanyahu buvo įsisegęs Georgijaus juostelę. Kritikai sako, kad šio ženklo naudoti nedera, nes jis tapo Rusijos imperializmo ir jos remiamų separatistų Ukrainoje simboliu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

taip

Jahova baudzia zydus uz Kristu kurio ir Marijos ki siol nepripazista sionrabinai su jav satanistais ir pidarais norintys uzkariauti zeme.;;;

Anonimas

zvairas,shveeeplas idijotas ,,jis nesikisa ,atseit ,niekur ,bet sau -tiesiogei--gveishiasi pagalbos---mizhnius,,,,

Trumpas anekdotas

Trumpas anekdotas. Kalbasi rusu chabadnikas su amerikieciu semitu chabadniku. Ar tiesa moise kad per antraji pasaulini kara zydai kariavo su zydais Tiesa jose tikra tiesa Jeigu cia yra tiesos tai iseitu holokausta suorganizavo zydu semitu chabadnikai noredami pagasdinti europos zydus kad jie begtu i izraili
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS