J. Olekas LSDP Vilniaus skyriui gali vadovauti iki rugsėjo | Diena.lt

J. OLEKAS LSDP VILNIAUS SKYRIUI GALI VADOVAUTI IKI RUGSĖJO

  • 0

Po nesėkmingų Europos Parlamento (EP) rinkimų apie atsistatydinimą iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus pirmininko pareigų paskelbęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas skyriui vadovauti gali iki rugsėjo.

LSDP Vilniaus skyriaus valdyba rekomendavo palikti J.Oleką pirmininko pareigose, kol bus surengta rinkiminė skyriaus konferencija.

„Partijos taryba rekomendavo surengti pirmalaikius skyriaus pirmininko rinkimus iki rugsėjo 25 dienos. Todėl nutarėme, kad iki to laiko paskirti laikinąjį vadovą netikslinga“, - pirmadienį BNS sakė LSDP Vilniaus skyriaus pirmininko pavaduotojas Vytautas Milėnas.

Jis tvirtino, kad konferencija gali būti surengta ir anksčiau.

Apie pasitraukimą iš skyriaus vadovo pareigų J.Olekas pranešė gegužės 28 dieną per LSDP Vilniaus skyriaus valdybos posėdį. Jis sakė tokiu būdu prisiimąs atsakomybę dėl partijai prastų Europos Parlamento rinkimų.

„Aš buvau Vilniaus skyriaus pirmininkas, deja, man nepavyko įtikinti kolegų tiek centriniame rinkimų štabe, kad reikia kitokios rinkimų taktikos, kad reikia kitokios informacinės kampanijos, kad reikia vykdyti dvi rinkimų kampanijas - ir prezidento, ir Europos Parlamento, nes buvome apsisprendę, kad vienos užteks ir laimėsime visur. Aš tą mačiau, tą sakiau, deja, neturėjau tuo metu daugumos tokiai pozicijai pristatyti. Atsiprašau Lietuvos rinkėjų, vilniečių, kad nesugebėjome pateikti socialdemokratinių idėjų, kurios, man atrodo, labai reikalingos ir vilniečiams, ir Lietuvos žmonėms, ir kad nuėjome tokiu keliu, kuris mus atvedė į nesėkmę rinkimuose“, - BNS yra sakęs J.Olekas.

Per Europos Parlamento rinkimus valdančioji LSDP surinko 17,27 proc. rinkėjų balsų ir gavo du mandatus vietoj turėtų trijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS