Kandidatas į švietimo ministrus G. Jakštas: svarbiausia – pasirengti naujiems mokslo metams | Diena.lt

KANDIDATAS Į ŠVIETIMO MINISTRUS G. JAKŠTAS: SVARBIAUSIA – PASIRENGTI NAUJIEMS MOKSLO METAMS

Į švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas pretenduojantis dabartinis viceministras Gintautas Jakštas žada tęsti pradėtus darbus, užtikrinti sklandų pokyčių įgyvendinimą.

„Dėkoju ministrei pirmininkei už pasitikėjimą. Jei bus pritarta mano kandidatūrai, tęsiu pradėtus šios kadencijos darbus, stengdamasis užtikrinti, kad švietimo, mokslo ir sporto srityse pradėti pokyčiai būtų sklandžiai įgyvendinami. Vienas aktualiausių šio laikotarpio klausimų – pasirengti naujiems mokslo metams“, – penktadienį atsiųstame komentare BNS teigė politikas.

„Tiek aš, tiek visa komanda padarys viską, kad rugsėjį pasitiktume užtikrintai“, – pridūrė jis.

Šiuo metu G. Jakštas yra stažuotėje JAV, su šalies vadovu jis ketina susitikti pirmadienį.

Tiek aš, tiek visa komanda padarys viską, kad rugsėjį pasitiktume užtikrintai.

Viceministro kandidatūrą į ministrus premjerė Ingrida Šimonytė pateikė penktadienį, susitikusi su prezidentu Gitanu Nausėda.

Anot Vyriausybės, atsižvelgiant į šioje ir ankstesnėse kadencijose pradėtus pokyčius ir reformas, kurių įgyvendinimas reikalauja, kad ministras nedelsiant galėtų pilnai eiti pareigas, siūlomas esamos ministerijos politinės komandos narys.

33-ejų G. Jakštas šiuo metu ministerijoje yra atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas, iki pradėdamas eiti viceministro pareigas jis 2016–2020 metais jis buvo Vyriausybės strateginės analizės centro (STRATA) Studijų politikos ir karjeros analizės skyriaus vadovas, anksčiau yra dirbęs „Lietuvos draudime“, buvusiame Statistikos departamente (dabar – Valstybės duomenų agentūra).

Matematikos magistro laipsnį turintis G. Jakštas nuo 2018 metų buvo laisvai samdomas švietimo ekspertas: 2020 metais Nacionalinei švietimo agentūrai rengė analizę ir rekomendacijos, kaip geriausiais būdais įvertinti mokinius, Europos profesinio mokymo plėtros centrui (CEDEFOP) – Europos įgūdžių indekso apžvalgą.

Švietimo ministerija nuolatinio vadovo neturi nuo gegužės 24-osios, kai iš pareigų atsistatydino tuometinė ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė. Politikė pareigas palikti nusprendė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas, gautas dirbant Kauno savivaldybės taryboje.

Pasitraukus J. Šiugždinienei, laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovauja Laisvės partijos atstovė, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jolita

... bet nematau fakto apie laikotarpį kai būtų dirbęs mokykloje. Vėl vadovaus teoretikas. Ar jo idėja - matematiką - vertinti už kūrybines, socialines, bendradarbiavimo kompetencijas, o ne už žinias reikalingas uždavinių sprendimui?

nuomonė

Gal bent jau nebus galimos lietuvių diskriminacijos- neuždarinės mokyklų,kuriose mokoma lietuvių kalba,atseit dėl per mažo mokinių skaičiaus ( skaičiau,kad mokyklos ,kuriose mokoma tautinių bendrijų kalbomis berods nebus uždarinėjamos ir esant per mažam mokinių skaičiui)?

juokas

gal nakti ieskojo kad toki gera rado
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS