S. Grinkevičius ragina ŽŪM perkelti į Kėdainių rajoną | Diena.lt

S. GRINKEVIČIUS RAGINA ŽŪM PERKELTI Į KĖDAINIŲ RAJONĄ

Kėdainių meras Saulius Grinkevičius siūlo svarstyti galimybę perkelti Žemės ūkio ministeriją (ŽŪM) ne į Kauną, o į Kėdainių rajoną.

Tokį siūlymą meras pateikė Seimo pirmininkui, premjerui, žemės ūkio ministrui ir Vyriausybės kancleriui, pranešė savivaldybė.

Mero teigimu, praėjusio amžiaus 7-ojo dešimtmečio pradžioje Žemės ūkio ministerija veikė Dotnuvoje, Kėdainių rajone.

Jis siūlo ŽŪM įkurdinti dabar tuščiuose Vandens ūkio instituto pastatuose Vilainiuose.

„2009 metais reorganizavus Lietuvos žemės ūkio universiteto Vandens ūkio institutą ir prijungus jį prie Lietuvos žemės ūkio universiteto (dabar – Aleksandro Stulginskio universitetas), tinkamai sutvarkytos infrastruktūros Vilainiuose liko nenaudojamas 3270,39 kvadratinio metro bendro ploto administracinis pastatas su priklausiniais. Tad jame galėtų būti įkurta Žemės ūkio ministerija“, – teigiama Kėdainių savivaldybės pranešime.

Vilainių seniūno Antano Bružo teigimu, pastatas yra geros būklės.

„Kol kas dar keli žmonės dirba laboratorijoje, gyvybės dar ten yra, bet būtų gerai, kad jos ten būtų gerokai daugiau. Mes, vilainiečiai, su džiaugsmu priimtume ministeriją. Tas pastatas yra tikrai nemažas – trys aukštai, rūsys“, – tvirtino jis.

S. Grinkevičius savo ruožtu pabrėžė, kad Kėdainių rajonas yra Lietuvos centre, jis vienas didžiausių ir stipriausių Kauno apskrityje, turi stambių pramonės įmonių, stiprią žemės ūkio produktų gamybą, prekybos paslaugų tinklą, verslo paramos infrastruktūrą.

Žemės ūkio viceministras Venantas Griciūnas BNS patvirtino, kad Kėdainių mero raštas gautas ir bus svarstomas.

„Pažiūrėsime ir bandysime merui atsakyti. Turime įvertinti tą pasiūlymą, į jį žiūrėti rimtai. Jeigu jau nusprendėme kelti ministeriją iš Vilniaus į Kauną ar į regioną, visi pasiūlymai turi būti svarstytini“, – tvirtino viceministras.

Kita vertus, anot jo, Kėdainių mero pasiūlymas kiek pavėluotas, nes principinis sprendimas dėl ŽŪM iškėlimo į Kauną jau priimtas.

„Jau ieškoma patalpų, jau derinami tam tikri dalykai. Jau ir ministras pirmininkas, ir ministras sakė, kad struktūrinis padalinys bus steigiamas Kaune“, – BNS sakė V. Griciūnas.

Vyriausybė planuoja, kad šiuo metu Vilniuje veikianti ŽŪM į Kauną galėtų būti perkelta 2019 metų pabaigoje – 2020 metų pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

durnių laivas

Siūlau da geresnę "durniaus iniciatyvą" - ministeriją steigti kokioj Karmėlavos raketų bazėje . Ten ir pastatų yra, tik reik paremontuot (labai gerai europines "babkes" išplaut į savo kišenes). Dar galima Elektrėnų atrakcionų parke - žmonės ateitų gyvai į "žemės ūkio artistus" pažiūrėt. Galima ir Vilniaus 2-rų pataisos namų gamybinėj bazėj (galėtų parazitai iš karto bausmę atlikti).

ane?

Kaip mano senelis sakydavo, - " Prisiminė kaip miręs orą gadinti"

tarp-kitko

Asociacijos-Kaunas Lietuvos sirdis ,Kedainiai???gal agurkai ,trašos.Uspaskichas.Na kokia dar ministerijaja kedainiuose bld---tiesiog durniai su iniciatyva................

SUSIJUSIOS NAUJIENOS