Konservatoriai mato galimybes nuo kitų metų didinti medikų algas | Diena.lt

KONSERVATORIAI MATO GALIMYBES NUO KITŲ METŲ DIDINTI MEDIKŲ ALGAS

Sveikatos apsaugos ministerijai pradėjus svarstyti medikų algų kėlimo klausimą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis teigia, kad frakcija pritaria Lietuvos medikų sąjūdžio siūlymui šiuo klausimu pasirašyti nacionalinį susitarimą.

Politikas mano, kad medikų algos galėtų būti didinamos jau nuo 2018 m. sausio 1 d.

„Jeigu norime geresnės sveikatos apsaugos sistemos ir kad mūsų gydytojai neemigruotų - turime didinti medikų atlyginimus, kurie šiuo metu yra vieni žemiausių Europos Sąjungoje. Manau, tuo abejojančių yra nedaug. Visgi norėdami pasiekti realių rezultatų, turime ieškoti plataus sutarimo tarp visuomenės ir valdžios, medikų ir pacientų, valdančiųjų partijų ir opozicijos. Todėl stipriai palaikau Lietuvos medikų sąjūdžio iškeltą idėją pasirašyti nacionalinį susitarimą dėl medikų algų didinimo“, - sako G. Landsbergis.

Jo nuomone, algos medikams galėtų būti didinamos nuo kitų metų. „Mes matome visas galimybes atlyginimus kelti jau nuo sausio 1 d. Būtent to siekiant, kaip vieną iš galimų sprendimo būdų, mūsų atstovas Seimo Sveikatos reikalų komitete Antanas Matulas kartu su kitais kolegomis iš opozicijos pateikė pasiūlymą PSDF biudžetui, kuris leistų jau nuo sausio 1 dienos panaudoti PSDF biudžeto rezervo perviršį (daugiau nei 68 mln. eurų) medikų algų kėlimui. Šis pasiūlymas, kuriam pritaria ir kitos opozicinės frakcijos, galėtų būti pradžia diskusijai, kuria siektume plataus ir kompleksinio nacionalinio susitarimo. Mes esame pasirengę sėsti prie derybų stalo ir ieškoti sutarimo“, - teigė G. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

p/b

ANŪKE, ------------jeigu nori kažkam duoti ,reikia PIRMA sukurti ir turėti, ------------ juk žinai, kad konservatoriai būdami valdžioje NEKŪRĖ--o neteisėtai MAŽINO: atlyginimus,pensijas, ------------juk po RINKIMŲ praėjo metai --- KONSERVATORIAI AKIVAIZDŽIAI "dirba" tik RĖŽDAMI populistines KALBAS, ------------kada konservatoriai parodys gyventojams KONKREČIAI?::----ką padarė,kad JŲ sukurtas SKURDAS mažėtų,o, ------------tai ką sukūrė VALSTIEČIAI---jie patys ATIDUOS ŽMONĖMS, be konservatorių LOJIMO.

Bjaurastis

GALETUMET IR DABAR PAKELTI ALGAS,JEI IKI SIO LAIKO BUVUSIEJI BUTU DIRBE TAIP ATSAKINGAI,KAIP DABAR DIRBAMA.JUOKAS IMA KAIP TAS REKSNYS ANUKELIS PLYSAUJA,KO TA TAVO PARTIJA TIEK METU SEDEJUSI VALDZIOJE TAIP SKRIAUDE TUOS GYDYTOJUS,KO NEDIDINO ALGU,KO NETUREJO VIRSPLANINNIU LESU Slyksciau nebuna,kai tokie issisokeliai vaidina,tarsi butu teatre.Kada ta bjaurastis pasisalins is seimo,negi zmones dar tiki jais.Juk tie metai,kai jie vadovavo buvo patys sunkiausi.Tiesa tada nebuvo aferu- mat niekam jos neuzkliuvo,o jei ir pamatem baliuku,tai kaip lasas juroje.

Nerijus

#taigydykitėspatys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS