Konservatoriai nusižiūrėjo komiteto pirmininko kėdę | Diena.lt

KONSERVATORIAI NUSIŽIŪRĖJO KOMITETO PIRMININKO KĖDĘ

  • 0

Opoziciniai konservatoriai pageidauja, kad jų atstovas taptų Seimo Audito komiteto pirmininku, tačiau dabartinė komiteto vadovė „tvarkietė“ Jolita Vaickienė tvirtina nematanti pagrindo atsistatydinti.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma siūlo Seimui Audito komiteto pirmininku skirti konservatorių Donatą Jankauską, o J.Vaickienę perkelti į komiteto vicepirmininkes.

Jis tokį pasiūlymą įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

„Norime priminti valdantiesiems viešai duotus pažadus. Kadencijos pradžioje buvo argumentuojama, jog Audito komiteto pirmininke reikia skirti dabartinių valdančiųjų atstovę, nes ateis medžiagos apie buvusią dešiniųjų Vyriausybę, o po to neva bus galima jau į tas pareigas skirti dabartinės opozicijos atstovą. Tačiau laikas bėgo ir tie pažadai vis buvo pamirštami, bandėme ir anksčiau juos priminti ir dar kartą bandau juos priminti“, - BNS sakė J.Razma.

Kad būtų pakeistas komiteto vadovas, pirmiausia to komiteto nariai turi balsuoti dėl jo atstatydinimo arba jis pats privalo pasitraukti. Po to komitetas renka naują pirmininką, o Seimas tik patvirtina komiteto sprendimą.

J.Razmos teigimu, Audito komitetas kol kas nesiėmė jokių žingsnių iš pareigų atleisti dabartinę pirmininkę. Pasak konservatoriaus, tam reikia valdančiųjų valios.

„Be abejo, kad turi būti atitinkami sprendimai ir komitete, ir seniūnų sueigoje turi būti kvotų pakeitimas. Tokio pasiūlymo registravimas yra daugiau priminimas esančios problemos, o formalumus valdantieji nesunkiai galėtų sutvarkyti, jeigu atkreipę dėmesį imtųsi duotų pažadų vykdymo. Nuo jų priklauso, jie komitete turi daugumą, seniūnų sueigoje turi daugumą, jiems nebūtų problema priimti. Be abejo, reikalingi jų politiniai sprendimai“, - BNS sakė J.Razma.

J.Vaickienės teigimu, naujo pirmininko rinkimai į komiteto darbotvarkę neįtraukti.

„Galbūt bus koks nors pasiūlymas man nežinant“, - svarstė ji.

Pati trauktis iš pareigų „tvarkietė“ BNS teigė neketinanti ir nematanti tam priežasčių.

„Ne, tikrai nematau, man niekas iš bendrapartiečių, koalicijos partnerių to nesiūlė, todėl ir nemąsčiau, o jeigu Donatas Jankauskas nori būti aktyvesnis, jam niekas nedraudžia būti aktyviu ar vienoje pozicijoje, ar kitoje pozicijoje“, - sakė J.Vaickienė.

Seimo statutas numato, kad Biudžeto ir finansų bei Audito komitetams pirmininku arba jo pavaduotoju turi būti renkamas opozicinės frakcijos arba frakcijų koalicijos, turinčios daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, atstovas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS