Konservatoriai V. Ušackas ir Ž. Pavilionis iškasė karo kirvius | Diena.lt

KONSERVATORIAI V. UŠACKAS IR Ž. PAVILIONIS IŠKASĖ KARO KIRVIUS

Įtampa tarp konservatorių Vygaudo Ušacko ir Žygimanto Pavilionio nemažėja.

Prezidento posto siekiantis diplomatas V. Ušackas dar kartą viešai kreipėsi į Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininką Gabrielių Landsbergį. Politikas reikalauja imtis konkrečių veiksmų, kad, pasak jo, prieš jį pradėta Ž. Pavilionio šmeižto ir purvo drabstymo kampanija būtų nutraukta.

Trečiadienį feisbuke viešai paskelbtame G. Landsbergiui adresuotame laiške, V. Ušackas aiškina, kad Ž. Pavilionis toliau kalba netiesą ir jį šmeižia.

„Sutikdamas dalyvauti atviruose TS-LKD pirminiuose rinkimuose išreiškiau vienintelį - garbingos, orios ir sąžiningos kampanijos - lūkestį. Deja, jau pirmosiomis kampanijos dienomis matau, kad visa tai virsta iš anksto suplanuotu vaidinimu.

Vakar vykusiame TS-LKD Priežiūros komiteto posėdyje konstatuota, kad Ž.Pavilionio veiksmai pažeidė tiek partijos įstatus, tiek rinkimų tvarką. Jis taip pat buvo perspėtas dėl daromos reputacinės žalos TS-LKD partijai.

Po TS-LKD Priežiūros komiteto posėdžio Ž. Pavilionis turėjo puikią progą ir pareigą atsiprašyti manęs ir mano šeimos. Tačiau vietoj to išgirdau dar daugiau melo ir nepagrįstų kaltinimų“, - rašo V. Ušackas.

Prezidento posto siekiantis konservatorius teigia, kad tai nepagarba ir įžeidimas ne tik jam, bet pirmiausia partijai ir jos vadovybei. Todėl V. Ušackas asmeniškai reikalauja G. Landsbergio išsakyti politinį Ž. Pavilionio elgesio vertinimą ir imtis konkrečių veiksmų, kad būtų nutraukta, pasak jo, šmeižto ir purvo drabstymo kampanija.

„Tolesnis tylus tokio TS-LKD Prezidiumo nario Ž. Pavilionio elgesio toleravimas pažeidžia svarbiausius sąžiningos ir garbingos rinkimų kampanijos principus.

Ši organizuota šmeižto banga tęsiasi jau daugiau nei pusę metų ir, nepaisant partijos narių pasipiktinimo, partijos vadovybė iki šiol nesiėmė sprendimų, kad ji būtų nutraukta. Akivaizdu, kad TS-LKD Priežiūros komiteto pagrūmojimas pirštu neturi jokio poveikio Ž.Pavilionio elgesiui, o visa šių svarstymų eiga primena gerai surežisuotą spektaklį.

Todėl kreipiuosi į Jus asmeniškai reikalaudamas išsakyti politinį tokio elgesio vertinimą ir imtis konkrečių veiksmų, kad būtų nutraukta ši toleruojamo šmeižto ir purvo drabstymo kampanija“, - laišką užbaigia V. Ušackas.

TS-LKD priežiūros komitetas įspėjo Ž. Pavilionį dėl jo pasisakymų, kad V. Ušackas yra prorusiškas politikas. Partija pripažino Ž. Pavilionį pažeidus partijos įstatus būti tolerantiškam.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pastaba

Nešmeižė Ž.Pavilionis V.Ušacko, tik pacitavo šio ankstesnius pareiškimus. Tai ko čia pykti?

sis

kom iskreipia tikrove nes Usackas nepriklauso jokiai mafijai ir yra padorus politikas uztat konservai ir siunta noredami ikisti ta kuri su musu /globeja/ apiplese tauta ir ciniskai 1 kita remia tai gali paliudyti Starkeviciute LL......

...

Che: "Konservatoriai V. Ušackas ir Ž. Pavilionis iškasė karo kirvius" - ar galima buvo ko kita laukt iš teroristinės organizacijos bruožų turinčiųjų?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS