Konservatorių prezidiumas Seimo vienmandatininkams neleidžia kandidatuoti į EP | Diena.lt

KONSERVATORIŲ PREZIDIUMAS SEIMO VIENMANDATININKAMS NELEIDŽIA KANDIDATUOTI Į EP

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas nutarė, kad vienmandatėse apygardose į Seimą išrinkti partijos nariai negali dalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Tokiu būdu iš abėcėlinio kandidatų į EP sąrašo išbraukti penki Seimo nariai: Žygimantas Pavilionis, Monika Navickienė, Antanas Matulas, Dainius Kreivys ir Paulius Saudargas.

„Prezidiumas balsavo dėl sprendimo įtvirtinti anksčiau patvirtintą griežtą tarybos rekomendaciją dėl laimėjusių vienmandatininkų galimybės būti sąraše. (...) Po balsavimo buvo priimtas sprendimas neleisti kandidatuoti į Europos Parlamentą žmonėms, esantiems Seime laimėjus vienmandatėje apygardoje“, – trečiadienio po prezidiumo posėdžio žurnalistams Seime sakė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Pasak jo, prezidiumo sprendimu minėti penki parlamentarai pašalinti iš kandidatų sąrašo, bet šeštadienį per tarybos posėdį jie dar gali mėginti grįžti į jį.

„Konservatoriai mėgsta reginius, kai kurie kandidatai turi teisę mėginti įtikinti tarybą, nes taryba turi teisę sugrąžinti juos į sąrašą“, – tvirtino G. Landsbergis.

TS-LKD prezidiumas aprobavo visą kandidatų į EP abėcėlinį sąrašą. Galutinai jis bus patvirtintas šeštadienį vyksiančiame partijos tarybos posėdyje.

Rinkimai į EP vyks kitų metų gegužę.

TS-LKD Seime turi 30 atstovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

Taip yra užgrobiama. pasiglemžiama valdžia.Po tokių viražų G.Landsbergiui spirs į užpakalį. Jis nori ir prezidentus valtyti taip pat. Kaip senelis diedulė. Primenu, kad G.Landsbergis į preliminarų EP srašą buvo patekęs BURTŲ keliu, kai A.Ažubalis iš "kepurės" ištraukė L raidę. L nereiškia Lietuva, L reiškia Landsbergis :) Taigi turime konservant burtininkus.

Alis Petkus...

kada, galų-gale priimsit įstatymą dėl buvimo tik 2 kadencijas Seime?... pelkė, o ne Seimas pasidarė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS