Kova dėl Europos Tarybos vadovo posto: su kuo konkuruos A. Kubilius? | Diena.lt

KOVA DĖL EUROPOS TARYBOS VADOVO POSTO: SU KUO KONKURUOS A. KUBILIUS?

Lietuvos ekspremjerui konservatoriui Andriui Kubiliui dėl Europos Tarybos generalinio sekretoriaus pareigų teks konkuruoti su Belgijos, Graikijos ir Kroatijos politikais.

Kandidatūras pateikė Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas (Didjė Reindersas), buvusi Graikijos užsienio reikalų ministrė Dora Bakoyannis (Dora Bakojanis) ir Kroatijos užsienio reikalų ministrė Marija Pejčinovič Burič.

Lietuvos vyriausybė A. Kubiliaus kandidatūrą iškėlė gruodžio mėnesį.

Jo kandidatūrą remia Europos dešiniuosius vienijanti Europos liaudies partija, tačiau A. Kubiliui gali būti sunku gauti balsus iš Rusijai palankiau nusiteikusių Europos Tarybos  šalių.

Parlamentinė Asamblėja dėl kandidatų balsuos birželį.

Europos Taryba yra nesusijusi su Europos Sąjungos (ES) institucija, jai priklauso ir tokios šalys kaip Turkija ar Serbija. Jos veikloje daugiausia dėmesio skiriama žmogaus teisių situacijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Penisininkas

Todėl po akimis tokie maišai, o maišuose iš mūsų - mok. mokėtųjų pavogti pinigai. Dabar plastinė operacija neišvengiama. Vamzdiec andriuk.....

Ismestas

Ismestas su irasu kaip netikelis

Evy Raes

Esame profesionalų, besispecializuojančių visų rūšių finansavime, grupė. Mes siūlome paskolas tarp rimtų žmonių, galinčių mokėti 3% palūkanų normą. Mūsų paskolų principai visų pirma grindžiami abipusiu pasitikėjimu, abiejų šalių įsipareigojimų laikymusi ir paskolų bei grąžinimo standartų laikymusi. Jei turite finansinių problemų arba turite projektą, prašome susisiekti su mumis ir gauti daugiau informacijos. Paštas: ing.financefrance@gmail.com   Labai ačiū
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS