A. Kubilius: dideliu entuziazmu eiti į koaliciją su „valstiečiais“ nedegame | Diena.lt

A. KUBILIUS: DIDELIU ENTUZIAZMU EITI Į KOALICIJĄ SU „VALSTIEČIAIS“ NEDEGAME

  • 6

Konservatoriai nedega dideliu entuziazmu eiti į valdančiąją koalicija su Seimo rinkimus laimėjusiais „valstiečiais žaliaisiais“, sako vienas partijos lyderių Andrius Kubilius.

„Mes kažkokiu dideliu entuziazmu nedegame ir tikrai nesame ta partija, kuri veržtusi į koaliciją dėl kažkokių postų“, - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų štabe sekmadienio naktį BNS sakė A.Kubilius.

Pasak jo, partija apskritai turi abejonių, ar su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga įmanoma sudaryti kokius nors susitarimus.

A.Kubilius tikino, kad „valstiečių žaliųjų“ derybinės pozicijos dėl koalicijos išlieka neaiškios, nes šios partijos Lietuvoje niekas nepažįsta.

„Abejojame, ar tai tikra yra ta partija, kuri turi ilgametę tradiciją ir gali priimti savo viduje sprendimus, ar tai yra vieno lyderio suburtas būrys, kuris gali būti nepajėgus tų racionalių sprendimų priimti. Didelė dalis pavyzdžių rodo, kad tokios partijos, staigiai sulaukusios žmonių pasitikėjimo, Vidurio ir Rytų Europoje partinėje sistemoje ilgai neužsibūna“, - kalbėjo konservatorius.

Jis visgi sakė matantis galimybes „valstiečiams žaliesiems“ ir ateityje užsitikrinti vyresnių kaimiškų vietovių elektoratą bei taip „nužudyti“ socialdemokratus.

Seimo rinkimus laimėjusi Ramūno Karbauskio vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, pirminiais duomenimis, iš viso parlamente užsitikrino 54 mandatus. Dar du Seimo nariai išrinkti kaip save išsikėlę, bet jie įrašyti į LVŽS kandidatų sąrašą daugiamandatėje apygardoje, todėl galima sakyti, kad „valstiečiai“ naujajame parlamente turės 56 mandatus.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, per pirmąjį turą nedidele persvara aplenkę „valstiečius“, liko antri su 31 atstovu parlamente.

Dabartinei Vyriausybei vadovaujanti Socialdemokratų partija, turinti daugiausiai mandatų kadenciją baigiančiame Seime, po šių rinkimų yra treti su  17 mandatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

as

aciu dievui kad ne Kubilius geriau jau isvis nieko nekalbetu geda!!!!! sveikiname zaliuosius ura!!!!!aciu lietuvos zmoniems uz supratima

elena

koks juokingas tas kubilas kazin dar ar juos is viso kvies kur nors cia lygiai tas pats kaip lansbergiukas jau buvo pasiskires sau premjero posta juokinga

NA NA

pagaliau Lietuva atsikratė ir KGBISTŲ ir komunistų ,kurie baigia Lietuvą išvogti ______sėkmės valstiečiams gintis nuo parazitų ,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS